• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 11 °C

'Müge Linç Gecesinde Başroldeydi'

'Müge Linç Gecesinde Başroldeydi'
Akşam Gazetesi yazarı Nagehan Alçı, Müge Anlı'nın Ahmet Kaya'nın linç gecesinde de başrol üstlendiğini iddia etti.

24 TV'de yayınlanan 'Nerede Kalmıştık?' programının yorumcusu olan Nagehan Alçı, Müge Anlı'yı Van depremi ile ilgili söylediği ırkçı sözler nedeniyle sert bir dille eleştirdi. Alçı ayrıca, Müge Anlı'nın Ahmet Kaya'nın linç gecesinde de başrol üstlendiğini belirtti.

MİDEMİ BULANDIRIYOR

Müge Anlı'ya sert sözlerle yüklenen Nagehan Alçı "Batıda gördüğümüz ayrıştırıcı ırkçı kendini ifade ediş marjinal gençlik Türkiye'de yok. Allah'tan yok. Ama maşallah sosyal medyada bu bol bol var. Müge Anlı'ya gelmek istiyorum. Çünkü üzerinde çok ciddi konuşmak gerekiyor ki, bir daha medyada hiç kimse böyle bir şey söylemeye cüret edemesin. O tür ırkçı sözleri kalkıp da canlı yayında söylemesini bir kere bir yandan şöyle diye nitelendiriyorum... Bu tip kafaların deşifre olması lazım. Ben bu andan itibaren Müge Anlı'nın böyle devam edebileceğini zannetmiyorum. İnsanın fikri neyse, zikri odur. O sözler benim midemi bulandırıyor." dedi.

Müge Anlı'nın Ahmet Kaya'nın linç gecesinde de başrol üstlendiğini ifade eden Alçı "Beni hiç şaşırtmıyor. Çünkü Ahmet Kaya'nın linç gecesini görüntüleri izlenirse, Müge Anlı'nın o gecenin başrol Oyuncularından biri olduğu görülür." şeklinde konuştu.

Van'da meydana gelen depremin ardından "Herkes haddini bilecek. Yeri geldi mi taş atacaksın, kuş avlar gibi avlayacaksın sonra yardım isteyeceksin. O polisler hemen yardımına koştu oradakilerin. O taş atanların eli kırılsın" sözleriyle büyük tepki çeken Müge Anlı gelen tepkiler üzerine dün bir radyoda özür dilemişti.

Nagehan Alçı, Müge Anlı ile ilgili iddiasını Akşam Gazetesi'ndeki köşesine de taşıdı. Anlı köşe yazısında şunları yazdı:

"Dünden beri magazin programı sunucusu Müge Anlı'nın saçlarını ata ata, gözlerini kırpıştıra kırpıştıra atv gibi bir kanalda alenen ırkçılık yapmasıyla ilgili eleştirileri okuyor ve izliyorsunuz. Bunların devam etmesini umuyorum, zira ne kadar ses çıkarırsak böyle bir kafatasçılığın ve nefret söyleminin önüne o kadar geçebiliriz.

***

Benim bu yazıda anlatmak istediğim Müge Anlı ile ilgili başka bir anekdot. Daha eskilerden, 1999 yılından, Ahmet Kaya'nın linç gecesinden... Sırf Kürtçe şarkı söylemek istediği için sahneden indirilen, bölücülük yapmakla suçlanan ve kovulan Kaya'yı o gece yuhalayanların başında kim geliyordu dersiniz? Müge Anlı! Kayıtları bir kez daha izleyin... Nezihe Kazancı adlı bir medya yöneticisiyle birlikte aynı havalı saçlarını atarak nasıl bas bas bağırdığını, rahmetli Ahmet Kaya'yı nasıl hedef gösterdiğini ve çatal fırlattığını göreceksiniz. Yani şimdi tepkilerden ürküp de 'sözlerimi farklı yerlere çektiler' gibi yalanlara aldırış etmeyiniz... 12 yıl önceki ırkçı tavır bir kez daha, üstelik bu kez tek başına karşımızda!"

  • Yorumlar 5
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89