• BIST 9463.25
  • Altın 2494.948
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.7855
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 26 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 7 °C

Mübarek görevini devretti ama...

Mübarek görevini devretti ama...
Hüsnü Mübarek gösterilerin 17. gününde halka televizyondan banttan kayıt olarak seslendi. İşte merakla beklenen o konuşma!

Hüsnü Mübarek gösterilerin 17. gününde halka televizyondan banttan kayıt olarak seslendi. İşte merakla beklenen o konuşma!

Tüm dünyanın merakla beklediği Hüsnü Mübarek'in konuşmasını gerçekleştirdi. Görevinin büyük bir bölümünü Yardımcısına devrettiğini söyleyen Hüsnü Mübarek konuşmasında şunları kaydetti;

25097

UTANIYORUM..

Kesinlikle ben de vaatlerimi bütün gerekliliğiyle yerine getirmekte ciddiyim. Hiçbir tereddüt olmadan bunları hayata geçirmeye devam edeceğim. Kesinlikle buradaki niyetlerden eminim sizin talepleriniz adil ve meşru taleplerdir bunu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Utanıyorum ve hiçbir şekilde dış güçlerden gelmekte olan müdahaleleri bahaneleri ne olursa olsun yurdumuza yaptıklarımı yeterli görüyorum. Bu konuda çok net bir tutumum olacak. Bu sorumluluğa özellikle de halkın çıkarlarınının korunmasına bağlılığım devam ediyor. İktidar güç her kimi tercih ederlerse yapılacak adil seçimlerde o kişinin iktidara geçmesinde aynı şekilde bağlıyım.

Ben bu vaadi size veriyorum. Bu talepler hiçbir şekilde mühim değilmiş gibi gösterilmesin ki hem talepler yerine getirilsin istikrar sağlansın ve iktidar adil bir şekilde toplumun bütün kesimlerini rahatlatacak şekilde gerçekleşebilsin. Bu zor zamanların üzerinden gelmek için bütün gücümle buna bağlı olduğumu söylüyorum ve Mısır halkını ve Mısır için endişe duyan herkese bir ahenk ve uyum içerisinde bu süreci atlatacağız diyorum. Bu aynı zamanda bizim silahlı güçlerimiz tarafından da bu sürece katkı sunulacak.

Komitede yargıdan bazı isimler yer alacak. Bazı şehitlerimizi kaybetmiş olmamız büyük acılar verdi ve elbette özellikle de bu alanda soruşturmaların yürütülmesi ve mümkün mertebe sonuca ulaştırılması için bir komite görevlendirdik ki uygun cezai süreçler yerine getirilebilsin. Anayasal değişiklikler konusunda öncelikli olan alanlar var. Bu komitede hukuk insanları yer alıyor. Bu değişiklikler cidd ibir şekilde ele alınacak. Bir rapor verdim ben belirli güçlerin Başkanıyım aynı zamanda. 89. Madde doğrultusunda 6 maddenin değişiklikleri konusunda öneriler ortaya konuldu. Kesinlikle şunu temin ederim ki pek çok diğer maddelerin eğer komite uygun gördüğü takdirde diğer maddelerde de doğru gerekçeler konusunda değişikliğe başvurmaya hazırım. Bunlar Cumhurbaşkanlığı için hedeflerimizi ortaya koyuyor ki yetkiler iktidar barışçıl bir şekilde geçiş sağlanabilsin ve barışçıl adil şeffaf seçimler yapılabilsin.

Olağanüstü hal yasasının yeniden gözden geçirilmesi ve bu durumun kaldırılması için gerekli durumların yapılaması da önceliklerimiz arasında. Ekonomimize ve uluslararası ismimize dahil bir güveni tekrar ortaya koymalıyız. bu süreç başladığı andan itibaren bu süreçten sapmamalıyız. Mısır zorlu günler yaşıyor ve hiçbir şekilde ekonomimize zarar verebilecek büyük kayıyplara yol açabilecek hiçbir gelişmeye izin veremeyiz. Değişim talep eden kişiler de bu zor günlerin mağduru haline gelecekler. Ben Hüsnü Mübarek'ten bahsetmiyorum, Mısır'dan, Mısır'ın Cumhurbaşkanından bahsediyorum. Hepimiz yakın zamanda başlayan bu diyaloğu tek bir takım halinde devam ettirmemiz gerekiyor. Böylece şuanda yaşadığımız krizden kurtulmamız mümkün olsun. Bütün halkımız için herkes normal hayatına dönebilsin ve güven içinde yaşayabilsin. Ben de sizler gibiydim, gençtim o zaman askeri onuru öğrendim ve hayatımın büyük bir kısmını Mısır'ın bağımsızlığını korumak için özellikle geçirdim. Pek çok kişi öldü bu süreçte zaferler de gördüm. Bu zaferleri yaşarken hayatımın en mutlu günleriydi.

YETKİLERİMİN BÜYÜK BİR KISMINI DEVRETTİM

Her zaman Mısır'ın yeniden aydınlanması için mücadele ettim ve daha fazla yetki istemedim. Buradaki insanların çoğu Hüsnü Mübarek'in kim olduğunu biliyorlar. Kendi halkımdan bunun aksi birşey duyduğumda bu benim kalbimde büyük yaralara yol açıyor ve eminim ki Mısır bu zor günleri de geride bırakacak. Ama kesinlikle Mısır'ın daha fazla yüksek menfaatlerini düşünmek zorundayız ve önceliğimiz burada yatmalı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı ile bir görüşme yaptım ve yetkilerimin büyük bir kısmını kendisine devrettim.

Bizler Mısırlı'lar olarak bütün taleplere cevap verebileceğimizi göstereceğiz. Hiç kimseye uşak olmadığımızı göstereceğiz. Hiç kimsenin bize ne yapmamız gerektiğini söyletemeyeceğimizi göstereceğiz. Mısırlıların azmi, bütünlüğü, kendine olan kimliği onuru ki zaten bu kimlik bizim bütün yaşamımızın özünü oluşturmaktadır ve biz buna sahip çıkacağız. Bütün Mısır ayakta olduğu sürece bu her birimizde köylüler arasında kültürlüler arasında her birimizin özünde gönlünde bu öz yaşamaya devam edecek. Bu müslümanların ve müslüman olmayanların hatta henüz dünyaya gelmeyenlerin bile bilinç altında bu öz yatacaktır.

Ben vatanım için yaşadım ve bütün onurumla size şunu söylüyorum. Mısırın menfaatleri herkesin menfaatinin üzerindedir. Ben sorumluluğumu görevleri sonuna kadar taşımaya devam edeceğim. Benim sevgili oğlum da ben de oğlum da biz bu topraklarda öleceğiz. Her zaman onurlu bir şekilde hayatımıza devam edeceğiz. Her zaman Mısır'ın bir cennet olması için uğraşacağız ve eminiz ki Mısır halkı doğru yolu bulacaktır' dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89