• BIST 9800.22
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Diyarbakır 27 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 6 °C

Mübarek göreve, Halk isyana devam ediyor

Mübarek göreve, Halk isyana devam ediyor
Mübarek'in konuşması protestocular tarafından tepkiyle karşıladı. Tahrir meydanında 'ölüme kadar devrim' sloganları yükseliyor.

Televizyondan halka seslenen Mısır devlet başkanı Mübarek eylül ayında yapılacak seçimlere dek göreve devam edeceğini söyledi. Başkanın konuşması protestocular tarafından tepkiyle karşıladı. Tahrir meydanında 'ölüme kadar devrim' sloganları yükseliyor.

23:50 - Tahrir meydanında bulunan direnişçiler Mısır radyo televizyon binasına doğru yürüyüşe geçiyor. Mısır Radyo Televizyon binası ordu tarafından değil, Mübarek'e bağlı polisler tarafından korunuyor.

23:40
- Ömer Süleyman kendinden beklenen açıklamayı yaptı. "Tüm gücümle Mısır için çalışacağım, gençlerin taleplerini yerine getireceğiz ve güvenlik güçlerini sahip çıkın" diyerek Kur'an'dan bir ayetle birlikte kısa bir konuşma yaparak halkın tansiyonunu düşürmeye başladı.

23:35 - Ömer Süleyman Devlet Televizyonunda bir açıklama yapıyor.

23:20 - Tahrir Meydanında protestolar artarak devam ediyor. halk, Mübarek'in açıklamasına öfkeli... Meydanda "Mübarek'te Batıldır, Süleyman'da Batıldır" sloganları atılıyor.

MÜBAREK, YETKİLERİNİN BÜYÜK KISMINI ÖMER SÜLEYMAN'A DEVRETTİ

22:59 - Mübarek, yetkilerinin büyük bir kısmını yardımcısı Ömer Süleyman'a devrettiğini açıkladı. Mısır için, vatanı için yaşadığını ve sorumluluklarını yerine getirmek için oğluyla birlikte bu topraklarda öleceğini ifade eden Mübarek, her zaman onurlu bir şekilde yaşayacağını söyledi.

22:47- Mübarek, konuşmasında ölenlerin şehit olduğunu ve sorumlu kendisi değilmiş gibi ölümlere sebebiyet verenlere çok sert davranacağını ve onları cezalandıracağını söyledi. Halkın tüm çağrılarına ve taleplerine karşılık verileceğini belirtti. Adil seçimlerin olacağı ve kendisinin aday olmayacağı yönünde söz verdi.

Mübarek, Eylül'deki seçimlere kadar barışçıl bir geçiş dönemi yaşanacağını ve talepler doğrultusunda anayasal değişiklikler konusunda komite oluşturulacağını söyledi. Olağanüstü halin gözden geçirilip kaldırılacağını söyledi.

22:46 - Mübarek açıklama yapıyor...

21:13 - Mübarek'in Dubai'ye doğru yola çıktığı iddia edildi

Mısır basını, Hüsnü Mübarek'in Dubai'ye doğru hareket ettiğini öne sürdü.

El Arabiya televizyonuna dayandırılan haberlerde, Mübarek'in açıklamasının banttan yayınlanacağı belirtildi.

20:03 -
Mısır Enformasyon Bakanı, Mübarek'in görevi bırakacağını yalanladı

Mısır devlet televizyonu, Enformasyon Bakanı'nın, Hüsnü Mübarek'in görevi bırakacağı iddiasını yalanladığını duyurdu.

19:52 - Mübarek; Süleyman ve Şefik'le ayrı ayrı toplantılar yapıyor

Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'in yardımcısı Ömer Süleyman ve Başbakan Ahmed Şefik'le ayrı ayrı toplantılar yaptığı bildirildi.

19:46 - ABD, Mısır'daki gelişmeleri yakından takip ediyor

Obama yönetimi, Mısır'daki son derece istikrarsız durumu yakından takip ettiğini açıkladı. ABD Başkanı Barack Obama, Michigan'da konuyla ilgili sorulara, "Neler olacağını görmek için beklemek zorundayız." cevabını verdi.

CIA Başkanı Leon Panetta ise Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'in bu akşam istifa edeceğine dair bilgilere sahip olduklarını söyledi. Beyaz Saray Sözcüsü Robert Gibbs de Mısır halkının geri dönülmez değişim isteğinin önemine dikkat çekti.

19:42 - Tahrir meydanında istifa beklentisi

Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in istifa edeceği yönünde medyada çıkan haberlerin ardından, Mısır halkı Mübarek'in istifa haberini karşılamak üzere Tahrir meydanına akın etti.

Bayraklar ve dövizler taşıyarak meydana gitmeye çalışan halk, askerlerin kontrol noktalarında sıkı biçimde arandıktan sonra alana alınıyor. Tahrir meydanında 17 günden beri gösteri yapan protestocular da Mübarek'in istifa edeceği yönündeki haberleri sevinçle karşıladı.

Alanda slogan atan protestocular yaptıkları açıklamada "Mübarek gidiyor. Ömer Süleymanı da istemiyoruz. Mısır halkı burada gösteri yapıyor. Kimse istediklerimiz olana kadar bizi bu alandan çıkaramaz" dediler.

Mübarek'in istifa edeceğine dair haberler alanda bulunan protestoculara megafonla anons edilirken, on binlerce göstericinin, Mübarek'in akıbetinin ne olacağını ve ordunun pozisyonunu merakla beklediği gözleniyor.

19:23 - Mübarek, yardımcısı ile görüşüyor

Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in yardımcısı ile görüştüğü bildirildi.

Devlet televizyonu, Mübarek'in şu anda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ömer Süleyman ile görüşmekte olduğunu duyurdu.

19:33 - Müslüman kardeşler: Darbe gibi görünüyor

Mısır'daki önemli muhalif gruplardan Müslüman Kardeşler'in üst düzey yetkililerinden Essam El Erian, gelişmelerin ''askeri gibi gözüktüğünü'' söyledi.

Erian, Reuters'a yaptığı açıklamada, ''Askeri darbe gibi gözüküyor. Kaygılı ve sıkıntılıyım. Bu sorun Cumhurbaşkanı ile değil rejimle ilgili ''dedi.

19:03 - Milyonlarca kişi Tahrir Meydanı'na akın ediyor

Hüsnü Mübarek'in görevi bırakacağını açıklamasının ardından 3 milyon kişi Tahrir Meydanı'na akın etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89