• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 12 °C
  • Berlin 3 °C

Mossad korumalı milli maç

Mossad korumalı milli maç
İsrailli voleybolcuların oynacağı final maçı Mavi Marmara Platformu tarafından protesto edildi. MOSSAD ve zırhlı araç korumasına alınan İsrailli sporcular maçı seyircisiz oynadı.

Mavi Marmara Platformu üyesi bir grup, Avrupa Bayanlar Voleybol Ligi Finalleri için Türkiye'ye gelen İsrail Bayan Voleybol Milli Takımını protesto etti. İsrail ile Sırbıstan Bayan Voleybol Milli Takımlarının yaptığı maça girmek isteyen grup maçın yapıldığı salona alınmadı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı maçta spor salonunun bulunduğu Boğaziçi Sokağı polis tarafından kapatıldı. İl Güvenlik Kurulu'nun tavsiye üzerine maç Voleybol Fedarasyonun kararı ile seyircisiz olarak oynatıldı.

AJANLAR GİRİYOR BİZ GİREMİYORUZ

Ellerinde Filistin bayrakları ve Mavi Marmara gemisinde şehit olan Furkan Doğan'ın posterleri ve vurulduğu sırada üzerinde olan kanlı Türk bayrağını taşıyan yaklaşık 100 kişilik Mavi Marmara Platformu üyesi voleybol maçının oynandığı salona giremek istedi. Polis tarafından engellenen grup ellerindeki biletleri emniyet yetkililerine göstererek, "Buraya eli kanlı ajanlar giriyor, biz giremiyoruz" sözleriyle tepki gösterdi.

MAÇIN OYNATILMASI UTANÇ VERİCİ

İsrail askerlerinin uluslararası karasularda vahşi saldırısına uğrayan Mavi Marmara Gemisi'nde bulunan Yeni Şafak Yazarı Hakan Albayrak, burada yaptığı açıklamada, "O dokuz şehidimizin kanı üzerinde burada bu maçın oynanması bir utanç sebebidir. Bu maç burada oynatılmamalıydı. Güvenlik gerekçesiyle veya başka bir sebeple de olsa bu maç burada oynatılmamalıydı" dedi.

KATİL PİŞKİNLİK YAPIYOR

Mavi Marmara Platformu adına bir basın açıklaması yapan gazeteci - yazar Hamza Er de İsrail'in 'önce katlet, sonra pişkince ilişkiye devam et' politikası güttüğünü, söyledi. Hükümete seslenen Er, 'Haklarımız geri alınmıyorsa en azından bu tür rahatsızlık veren organizasyonlara engel olunmalı. Eli kanlı MOSSAD ajanlarıyla sporcuların bu ülke topraklarında bulunmasını asla kabul etmiyoruz. Sporcu kılığındaki bu insanlar, maçlarını oynamamalı ve hemen sınır dışı edilmelidir' diye konuştu.

Protestoya bilet önlemi

Güvenlik gerekçesiyle seyircisiz oynatılan İsrail ile Sırbıstan Bayan Voleybol Milli Takımları arasındaki maçın biletleri iddialara göre protestoların önünü almak için 20 TL'den satıldı. Ancak çok sayıda biletin satılması üzerine Türkiye Voleybol Fedarasyonu maçın seyircisiz oynatılacağını açıkladı. Fedarasyon bilet alanların ise bilet ücretlerinin iade edileceğini açıkladı. Maçı Sırbistan Bayan Voleybol Milli Takımı 3-0 kazandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89