• BIST 9104.98
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 12 °C

Mossad Clinton'a tuzak kurdu

Mossad Clinton'a tuzak kurdu
Mossad, İsrail'in politikalarına karşı çıkan ABD Başkanı Clinton için Monica Lewinski planını devreye soktu...

Mossad, İsrail'in politikalarına karşı çıkan ABD Başkanı Clinton için Monica Lewinski planını devreye soktu... O dönemde çok yıpranan Clinton, İsrail'in isteklerine boyun eğmek zorunda kaldı

ABD tarihin en başarılı başkanı olarak gösterilen Bill Clinton, dünyada da çok sevilen bir liderdi. Barışçıl tavrı ile büyük övgü alan Clinton, Beyaz Saray'daki 2. döneminde İsrail'in çıkarlarına karşı çıkmaya başladı. 1997'de Washington'da bulunan dönemin İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'ya, "İşgal ettiğiniz Filistin topraklarını hemen terk edin. Siz kendinizi süper güç olarak tanımlıyorsunuz. Süper güç siz değil biziz" dedi.

İşte bu açıklamalar, İsrail'i kızdırdı. Beyaz Saray'dan ayrılan İsrail lideri Netanyahu, Clinton'ın muhaliflerinden aşırı sağcı Jerry Falwell'le gizli bir yemek yedi. Clinton'ı saf dışı bırakmaları konusunda operasyonun startını veren İsrail, gizli servis Mossad'ı devreye soktu.

İsrail Gizli Servisi, 2 yıl önce Beyaz Saray'a yerleştirilen stajyer Monica'nın görevini yaptığını ve ellerinde bulunan bir elbisenin Clinton'ı zor durumda bırakacağını Netanyahu'ya söyledi. Peki neydi bu elbise? Mossad, 1995'te Yahudi ailenin çocuğu olan Monica Lewinski'yi, Beyaz Saray'a stajyer olarak göndermeyi başarmıştı. Clinton'ın Yahudi danışmanı Lieberman, bu konuda Mossad'a yardımcı olmuş ve Monica'ya birçok ayrıcalık sağlamıştı.

Beyaz Saray'a gece giriş kartı olan tek stajyer, ajan olduğunu bilmeyen Monica'ydı. Clinton'ın bayanlara karşı olan zaafını bilen Mossad, Monica'yı çok iyi kullanmıştı. Monica, açık saçık giyimi ve sevimli tavrı ile Clinton'ın dikkatini çekmeyi başardı ve 1995 Aralık ile 1996 Ocak'ta Oval Ofis'te Clinton'a oral seks yaptı. Sonra da spermlerin bulunduğu elbiseyi sakladı. 1998'de de medyaya servis edilen bu skandal, dünya gündemine bomba gibi düştü.

Hem Clinton hem de Monica bu olayı inkar etti. Ancak Mossad, Monica'nın ilişkiyi kabul ettiği telefon görüşmesini medyaya verdi. Clinton her geçen gün daha da zor durumda kalıyordu. 17 Ağustos tarihinde Clinton, büyük jüriye verdiği ifadede Lewinski ile uygunsuz ilişkiye girdiğini kabul etti.

Yaklaşık 8 ay süren 'Oval Ofis' skandalı, Clinton'ı çok yıpratırken, İsrail'in istediği oldu. İsrail'in ABD'den talep ettiği her şey senatodan çıktı. Başkan Clinton da hepsini imzalamak zorunda kaldı. (Takvim)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89