• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 5 °C

Mısır Büyükelçisi: Türkiye teröristleri savunuyor

Mısır Büyükelçisi: Türkiye teröristleri savunuyor
Mısır'ın Türkiye Büyükelçisi yönetimin çağrısı üzerine Mısır'a hareket etti. Atatürk Havalimanı'nda açıklama yapan büyükelçi, Türkiye'nin tavrının Mısır'ı rahatsız ettiğini belirtti.

Atatürk Havalimanı'nda açıklama yapan Abdurrahman Selahaddin, "Mısır halkının çoğunluğu Türkiye'yi dost olarak görüyor. Türkiye'nin bazı cemaatlerin tarafında olması iyi değil. O cemaatler ki bir terörist gibi davranıyor." dedi.

TÜRKİYE'NİN TUTUMUNU ELEŞTİRİP GİTTİ 

Mısır'ın Türkiye Büyükelçisi Abdurrahman Selahaddin Ankara'dan Atatürk Havalimanı'na geldi. Burada, Mısır'a hareket etmeden önce basın mensuplarının sorularını cevaplayan Selahaddin, Türkiye'nin tutumunu eleştiren Büyükelçi, "Müzakereler için Mısır'a gidiyorum. İnşallah geri dönmek istiyorum ve en kısa zamanda ilişkileri rayına oturtacağız." ifadelerini kullandı. 

DARBEYE KARŞI ÇIKAN CEMAATLERE TERÖRİST DEDİ

Tükkiye'nin tavrından dolayı endişeli olduğunu kaydeden Selahaddin, "Aslında Mısır'dan Türkiye'ye bir mesaj getirmiştim. Türkiye'nin Mısır'ın dostu gibi davranması gerektiği yönündeydi. Türkiye, Mısır'daki sadece bir grubun değil bütün Mısırlıların dostu gibi davranmalıdır. Mısır halkının çoğunluğu Türkiye'yi dost olarak görüyor. Türkiye'nin bazı cemaatlerin tarafında olması iyi değil. O cemaatler ki bir terörist gibi davranıyor." şeklinde konuştu. 

Yaşananların Mısır'ın iç meselesi olduğunu savunan Büyükelçi, "Şu an olup bitenler Mısır'ı ilgilendirir. Başka ülkeyi ilgilendirmez. Türkiye'den çoğunluğu desteklemesini istiyoruz." dedi. 

'TÜRKİYE ZARAR GÖRÜR' 

Mısır'da yaşananların bütün Ortadoğu coğrafyasını etkileyeceğini aktaran Selahaddin, şunları söyledi: "Eğer biz Mısır'da teröristlerin politik güç kazanmasını engellemezsek bu olay bütün Ortadoğu'ya yayılacaktır. Türkiye'de buna dahildir. Bu yüzden çok dikkatli olmalıyız. Böyle terörist eylemlerle, eğer bunların bir şey elde etmesini sağlarsak, bu yayılacaktır. Tek yol sandıktır. Yine sandıkla elde edilebilir." 

Mısır'daki Türklerin güvende olduğunu söyleyen Selahaddin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Oldukça güvendeler. Bununla ilgili bir korkum yok. Asıl korkum Türkiye'nin Mısır'daki imajı ile ilgilidir. Türkiye Mısır'da azınlığın yanında olmakla iyi yapmıyor. Türkiye'den Mısır'a yönelik açıklamalar oldukça rahatsız edici. Türkiye Mısır'da çoğunluğu değil de Müslüman Kardeşleri tutmakla çoğunluğun sempatisini kaybediyor. Bu aynı zamanda Körfez ülkelerinin sempatisini kaybetmek. Bu durum Türkiye'nin ekonomisine ve ihracatına zarar verebilir."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89