• BIST 9136.05
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.3675
  • Euro 34.9483
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 9 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 7 °C

Miroğlu saydırmaya, Ahmet Altan takmamaya devam ediyor!

Miroğlu saydırmaya, Ahmet Altan takmamaya devam ediyor!
Canlı yayınına katılan Miroğlu kısa süre önce ayrıldığı Taraf gazetesine ve Ahmet Altan'a çok ağır sözlerle yüklendi.

Pelin Çift'in Habertürk'te sunduğu Haber Hattı programına katılan yazar Orhan Miroğlu,bir süre önce ayrıldığı Taraf gazetesini deyim yerindeyse topa tuttu.

Pelin Çift'in "Bir Kürt Ergenekonu var mı?" sorusu üzerine "Benim kanaatime göre var..." diyen Miroğlu, "Kürt Ergenekonu içine gazetecileri de katıyor musunuz?" sorusuna yanıt verirken konuyu Taraf gazetesine getirdi ve kendi ayrılığını, Ahmet Altan'ın son bir yıl içinde geçirdiği değişime bağladı.

TARAF NURAY MERT'E KÖŞE VERSİN

Taraf'da AK Parti hükümetine karşı olmayan kimsenin yazamayacağını, öyle olmayan yazıların Ahmet Altan'ı tatmin etmeyeceğini ileri süren Miroğlu "Taraf Nuray Mert'e köşe versin, Ahmet Altan'ı onun yazıları tatmin eder" dedi.

İşte Pelin Çift'in soru sormak için araya girmesine de izin vermeyen Miroğlu'nun canlı yayında anlattıkları:

TARAF O HABERİ KULLANMADI

Orhan Miroğlu:
Benim kimseyi suçlamak gibi bir amacım yok. Ama bugün medyanın önemli bir bölümü Silvan'dan bu yana PKK'nin yürüttüğü devrimci halk savaşı stratejisini görmezden geliyor. Benim geçmişte 4-5 yıl çalıştığım bir gazetede bugün Diyarbakır saldırısı ile ilgili ciddi bir haber yoktu. Yani Taraf gibi Ergenekon sürecindeki demorat ve kararlı duruşu taktirle karşılanan bir gazetede 1500 kişinin eğitim gördüğü bir okulun basılması haber olarak görülmüyor.

TARAF'TAN AYRILMAM KİŞİSEL MESELE DEĞİLDİ

Taraf'ta yazılarıma son verilmesi benim kişisel bir meselem de değildi. Ama kamuoyunda böyle algılandı. Ahmet Altan bugün köşesinde açıkça ifade ediyor. Taraf yazarları arasındaki bir çatışmadan bahsediyor. Bu bile Taraf'ın ve basının içinde bulunduğu meselenin kişisel bir mesele olmadığını, ama Taraf'ın PKK şiddetine bilerek ya da bilmeyerek tolerasn tanımasıyla oldu. Bu tolerans eğer tanınmamış olsaydı manzara yine böyle olurdu ama hepimizi şoke eden bir şiddet ortamı yaşanmayabilirdi.
Bu sarsıntının medyada ciddi bir şekilde devam edeceğini ve Kürt meselesiyle iligili entelektüel, düşünsel hayatın yeni bir mesafe katedeceğini düşünüyorum. Ama bu çatışma yaşanmadan bu mesafe katedilmeyecek.

AHMET ALTAN'IN DEMOKRAT TUTUMU ARTIK BİTTİ

Ergenekon sürecindeki göreceli demokrat tutum süreç tamamlandıktan sonra bitti. Ahmet Altan için bitti mesela. Bu yazarlar çok değerli fikrler öne sürmüş olabilir. Çok değerli yazılar yazmış olabilir. Ama Ergenekon sürecinin hayırlı bir mecraya akmasından sonra Türkiye'nin önümüzdeki 10 yıla ilişkin düşünceleri fikirleri entelektüel kapasiteleri çok dar kaldı. Aşabilirler mi bilemem. Toplum, aydın dünyası, akademi Türküyle, kürdüyle yeni şeyler söyleyecek. Yazı yazacak gazete bulamasam bile sesimi duyuracak bir mecra bulurum. Ama bu kişisel bir mesele değil.Şiddet ile yüzleşmesi gerekiyor Türk medyasının. PKK'ya tanınan tolerans sadece marjinal sol grupların tahayyülü olduğunu söylemek mümkün değil. Bu çerçeve epey genişlemiş gibi görünüyor.

Pelin Çift: Taraf gazetesi de nasibini aldı diyor bugün Ahmet Altan. Ben Kürt meselesini PKK meselesi olarak görmüyorum diyor. AKP'ye güvenen diğer yazar arkadaşlarımız Kürt meselesi demokrasiye dayanmadan nasıl çözülür açıklasınlar diyor.

TAVSİYE EDERİM KİTABIMI, TARAF'TAKİ YAZILARIMI OKUSUN

ORHAN MİROĞLU:
Tavsiye ediyorum silahları gömmek kitabımı, benim yazdığım yazıyı okusun. Kusura bakmasın tarihe geç uyanıyor. Biraz daha erken uyansın. Ahmet Bey'in AK Partiyi desteklemek demokrasi değildir demesinden utanıyorum. Taraf'ın mirasını çok kötü tükettiler. Bir mirasyedi gibi davrandı. Nuray Mert gibi insanlara köşe versin onu ancak o fikirler tatmin edebilir. AK Parti'ye karşı % 100 duruşu olmayan hiç bir fikir onu tatmin etmez. Biz oraya Hürriyet Pazar'dan gelmedik. Demokrasi mücadelesiyle geldik. Herkesin geçmişine saygılı davranması lazım. Ben de onun geçmişine saygı duyuyorum.

MEHMET ALTAN STAR'DAN KOVULDU DİYE Mİ DEĞİŞTİ BİLMEM

Sayın Mehmet Altan'ın Star'dan ayrılması bu fikirlerin değişmesinde ne kadar rol oynadı bilemem. Ama benim yazılarım sırf Ahmet Altan'ı eleştirdiğim için görmezden gelindi. Ama eskiden Ergenekon yazılarım Pazartesileri onun köşesine konurdu. Suriye, Şemdinli'den beri üçüncü dünyacı bir çerçeveye kavuştu. Balyoz davasını başlatan gazete Taraf'tı ama attığı manşetle sevinemedi bile. Bu gazete artık marjinal bir sol geleneğe doğru evrildiğini gösteriyor. Türkiye'nin ikinci bir BirGün'e ihtiyacı var mı bilmiyorum. (gazeteciler)

  • Yorumlar 31
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89