• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 25 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 10 °C

Milli Gazete'nin sabrını taşıran edepsizlik

Milli Gazete'nin sabrını taşıran edepsizlik
Egemen Bağış'ın internete düşen ve tepkiye yol açan ses kaydı iddiasına Milli Gazete, manşetinden verdiği haberle en sert çıkışı yaptı.

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan sonra bakanlıktan istifa eden Egemen Bağış'ın internete düşen ses kaydında iddia edilen Kur'an ayetleri ile alay etmesine tepki yağıyor. Bağış'ın Hürriyet gazetesinden Metehan Demir ile konuşurken söylediği öne sürülen 'bakara makara, her cuma sallarım bir ayet Google'dan' gibi ifadelere en sert çıkış Milli Gazete'den geldi.

Milli Gazete manşetten verdiği haberde, "Kur'an ayetleri alay konusu yapan ahlâksızlıkları, sessiz kalmayı zül hale getirdi. Dinimize uzanan bu namahrem eli, “özel hayatın mahremiyeti” kılıfını aşan bir niteliğe büründü" ifadelerine yer verildi. 

"Eğer ses kayıtları montajsa ispatlayın, değilse tövbe edin" çağrısında bulunan Milli Gazete, "Bakanın boyunu da aşan bu rezaleti kulağının üzerine yatarak geçiştirebileceğini düşünen iktidar partisi tüm hücreleriyle bilmeli ki bu edepsizlik sandıkla temizlenmez" dedi. 

Milli gazetede yer alan haber şöyle: 

'Montajsa ispatlayın, yoksa tövbe edin!' 

Hakkında rüşvet suçlamasıyla fezleke hazırlanan eski AB Bakanı Egemen Bağış’ın gazeteci Metehan Demir’le yaptığı iddia edilen skandal konuşmalar, siyasi çekişme ve güç savaşının ötesine geçti. İkilinin konuşurken Bakara Suresi’nin ayetlerinden (hâşâ) dalga geçerek bahsetmeleri, ayetleri alay konusu yapan ahlâksızlıkları, sessiz kalmayı zül hale getirdi. Dinimize uzanan bu namahrem eli, “özel hayatın mahremiyeti” kılıfını aşan bir niteliğe büründü. Her şuurlu Müslüman gibi soruyoruz: Eğer bu kayıtlar “montajsa”, ilgili yerlerden rapor alarak ispatlayın. Hayır, gerçekse; o halde gereğini yapın, özür dileyin ve tövbe edin. Bakanın boyunu da aşan bu rezaleti kulağının üzerine yatarak geçiştirebileceğini düşünen iktidar partisi tüm hücreleriyle bilmeli ki bu edepsizlik sandıkla temizlenmez. 

'Her Cuma bir ayet sallıyorum'

“Ve la entüm ma ağbüd” diye başlayıp daha sonra aklınca ayeti-i kerimeyle dalga geçmeye çalışan Hürriyet gazetesi yazarı Metehan Demir’e Egemen Bağış, “Oğlum ben her gün her Cuma bir tane ayet sallıyorum” diyor ve ekliyor: “Google’a gir, Kur’an’da atıyorum kardeşlik, Kur’an’da nankörlük, Kur’an’da bilmem ne diye ara hepsi çıkıyor. Oradan beğen bir tane salla gitsin.” Bu sözler, bu ülkede iki defa bakanlık koltuğunda oturmuş bir “Adam”a ait. Her defasında yüzde 50’si ile övünen bir Hükümet’te Bakanlık yapmış birisine… Bu “Adam” kalkıyor ve Allah’ın kitabıyla, kendisine oy veren milyonlarca insanı aptal yerine koyarak dalga geçiyor. Surelerle dalga geçmek için anlamsız sesler çıkartan Demir’e Bağış, “O Almanca’ya döndü Metehan” diyerek destek veriyor. Bakara Suresi’ne “Makara” diyerek büyük bir hezeyana imza atan Bağış, yıllardır halkı İslâmi argümanlar ile nasıl kandırdığını da itiraf ediyor.

'Montaj dedi kurtulacağını sandı' 

Metehan Demir esasen ilginç bir portre; Bir dönem İsrail’de çıkan Jerusalem Post gazetesinin Türkiye muhabirliğini yaptı. Bilderberg toplantılarına kimin/kimlerin katılacağını ilk o duyurdu. Başkentin “kulağı delik” gazetecilerinden biriydi. Metehan Demir, bir zamanlar Ankara’nın hatırı sayılır bir gazetecisi idi. Demir, dini duyguları rencide eden, kutsal değerleri “ti”ye alan bu konuşmasıyla dibe vurdu. Demir’in, twitter hesabından yaptığı açıklama da, Başbakan Erdoğan gibi tapelerin montaj olduğunu belirtmesi de bu saygısızlığı maalesef ört(e)medi.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89