• BIST 9524.59
  • Altın 2494.349
  • Dolar 32.5963
  • Euro 34.7565
  • İstanbul 12 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 7 °C

Mike Pence Hewler’de: Burada olmaktan onur duyuyorum

Mike Pence Hewler’de: Burada olmaktan onur duyuyorum
ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence başkent Hewler’e ulaştı. Pence, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani tarafından karşılandı.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence Kürdistan Bölgesi başkent Hewler’i ziyaret ederek, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Kürdistan'ın üst düzey yetkilileriyle bir araya geldi.

Görüşmede Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani’nin yanı sıra, Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani, Kürdistan Bölgesi Başkan Yardımcısı Mustafa Seyid Kadir hazır bulundu.

Pence ile Barzani’nin görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.

11-060.jpg

Burada açıklamalarda bulunan Başkan Neçirvan Barzani, “Kürdistan halkı ve burada yaşayan bütün etnik gruplar adında IŞİD teröristlerine karşı mücadelemizde bize verdiğiniz desteklerden dolayı Amerika Birleşik devletlerine teşekkür etmek istiyorum. Sizin desteğiniz olmasaydı biz şu anda bu şekilde olamayacaktık. Irak ve Kürdistan Bölgesi’ne verdiğiniz desteklerden dolayı size teşekkür ediyoruz” dedi.

Başkan Trump’a şükranlarını ileten Barzani, “Sayın Başkan Trump’a saygı ve selamlarımızı iletmenizi rica ediyorum. Amerika Birleşik Devletler olan ilişkilerimizin her yönüyle geliştirilmesini umuyoruz.” diye konuştu.

22-046.jpg

Hewler ziyaretine ilişkin açıklama yapan ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, “Başkan Trump’ın adına Kürt halkı ile Amerikan halkı arasında terörle mücadeledeki işbirliği ve müttefikliği güçlendirmek adına ziyaret ettik” dedi.

Pence, “Sayın Barzani, bu samimi karşılamanızdan dolayı size teşekkür ediyorum. Burada olmaktan onur duyuyorum. Başkan Trump’ın selam ve şükranlarını size iletmek istiyorum” dedi.

Amerikan ve Kürt halkı arasındaki tarihi ilişkilere değinen Pence, “Tarihi ilişkilerimizi konuşmak için bana ayırdığınız zaman ve fırsattan dolayı size teşekkür ediyorum. Özellikle sizlerle birlikte olmaktan dolayı kıvanç duyuyorum. ABD’li askerilerin cesaretiyle Peşmerge ve Suriyeli Kürt müttefiklerimizin cesaretiyle mart ayında IŞİD hilafetini yok etmekte büyük İşbirliği ve başarı gösterdik. Anlaşıldığı üzere tepkiler açık bir şekilde başarı gösterdiğimizi ortaya koyuyor” diye konuştu.

ABD’den Kürdistan’a açık destek

ABD’nin Kürdistan Bölgesi'ne desteğini devam etireceğine vurgu yapan Pence, “Sayın Başkan öncelikle size şükranlarımı sunmama müsaade ediniz, Başkanlığınızdaki Irak Kürdistan Bölgesi’ne desteğimiz sürecektir. Buradan size güvence vermek istiyorum ne IŞİD ne de hiçbir terör örgütünün bölgenizi işgal etmesine ve tehdit unsuru olmasına müsaade etmeyeceğiz” dedi.

33-034.jpg

Pence Iraklı yetkililerle görüşmedi

Bugün (23 Kasım 2019) ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence Irak’ın Enbar ilinde bulunan Amerikan askeri üssünü ziyaret ederek ABD’nin üst düzey askeri yetkililerle bir araya geldi. Pence’in Irak ziyaretinde Iraklı yetkililerle görüşmediği bildirildi.

Irak’a ziyaretine ilişkin sosyal medyada açıklama yapan Pence, “Irak'tan Şükran gününüz kutlu olsun. Irak'taki askerlerimiz, denizciler, havacılarımız ve Marines güçleri (Amerika Birleşik Devletleri Deniz Piyade Kolordusu) birlikte olmaktan onur duyuyorum! Sizinle gurur duyuyoruz ve hepinize teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Pence’nin Irak’a yaptığı sürpriz ziyarete ilişkin bir açıklamada Irak Başbakanlık ofisinden geldi.

Başbakan Adil Abdulmehdi’nin ofisinden yapılan açıklamada, “Mike Pence, Enbar ilinde Adil Abdulmehdi ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Başbakan Abdulmehdi Pence görmek için Enbar’a gitmeyi reddetti. ABD Başkan yardımcısının protokol yetkilileri güvenlik gerekçeleriyle Pence’in Bağdat’a ziyaretini onaylamadığı belirtildi” bilgilerine yer verildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89