• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 11 °C

MHP Kurultayı gergin başladı!

MHP Kurultayı gergin başladı!
MHP'nin 9. Olağan Büyük Kurultay'ı Atatürk Spor Salonunda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin salona girmesiyle başladı.

MHP'nin 9. Olağan Büyük Kurultay'ı Atatürk Spor Salonunda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin salona girmesiyle başladı. Bahçeli, “Devletin başına devlet gelecek” sloganlarıyla karşılandı.

Divan Başkanlığı'na da MHP Konya Milletvekili Faruk Bal getirildi. Kongrede bin 225 delege Genel Başkan, Merkez Yönetim Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu üyelikleri için seçim yapacak.

MHP'nin bugün Ankara'da toplanan 9. Olağan Büyük Kurultay'ında Genel Başkan adayı Ahmet Reyiz Yılmaz'ın salona girişinde gerginlik yaşandı.

MHP Genel Başkan adayı Yılmaz ve taraftarları, Atatürk Salonu'na girişinde salonu dolduranların bir bölümü tarafından ıslık sesleriyle protesto edildi.

Ankara da toplanan 9. Olağan Büyük Kurultay'ı başlarken, salona İstanbul delegasyonunun gelişi sırasında, o topluluğun MHP Genel Başkan aday adayı Ahmet Reyiz Yılmaz ve taraftarları olduğunun sanılması salonda gerginliğe yol açtı.

Salona giriş yapanların MHP adayı Yılmaz ve taraftarları değil İstanbul delegeleri olduğu anlaşılınca protostoların alkışa dönüştüğü gözlendi.

Öte yandan, MHP Genel Başkan aday adayı Ahmet Reyiz Yılmaz'ın kendisi ve taraftarlarının Atatürk Spor Salonu'na alınmadığı gerekçesiyle, ofisinde bir basın toplantısı düzenleyeceği öğrenildi.

MHP KONGRESİ'NDEN NOTLAR

MHP'nun 9'ncu Olağan Büyük Kurultay'ı Atatürk Spor Salonu'nda Bahçeli'nin kürsüden yaptığı konuşma ile devam ediyor.

Kongre nedeniyle delegeler ve partililerin sabahın erken saatlerinden itibaren doldurduğu Atatürk Spor Salonu'nda, kongre öncesinde gerek MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin AKP'ye yönelik suçlamaları gerekse de işadamı Ahmet Reyiz Yılmaz'ın adaylığını açıklamış olması ve adaylık için kongre salonuna geleceğine yönelik beklentiler nedeniyle yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Kırmızı ve beyaz renklerin hakim olduğu kongre salonunda üzerinde Alparslan Türkeş ve Devlet Bahçeli nin resminin yer aldığı ve Bir Hilal Uğruna 40 yıl yazılı dev afiş asıldı. Parti yönetiminin salonda pankart açılmasına izin vermemesi nedeniyle delegeler ve partililer sadece Türk bayrağı ile parti bayraklarını taşıdılar. Salonda Türk bayraklarının yanısıra Azerbaycan bayrakları da dikkati çekti.

Salonda ayrıca MHP'nin kongre sloganı olarak belirlediği “Sonsuza kadar var ol Türkiye” yazılı pankartlar yer aldı. Kongrede ayrıca “Sonsuza kadar var ol Türkiye” marşı da çalındı. Salonun dışında ise kongreye giremeyenler için dev ekran kuruldu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kongre salonuna saat 10.15'de delegeler ve partililerin “Devletin başına devlet gelecek” sloganları eşliğinde girdi. MHP'nin kongresi, Bahçeli'nin salona girmesinin ardından Atatürk, şehitler ve Alparslan Türkeş için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kongrede Anıtkabir ve Türkeş'in kabrini ziyaret etmek üzere bir heyet oluşturuldu. Kongrenin açılış konuşmasını yapan Genel Başkan Yardımcısı Ali Işıklar, AKP iktidarını ve demokratik açılım sürecini eleştirirken “Türk milliyetçileri, bu ülkenin yok edilmesine asla müsaade etmeyecektir. Ne mutlu Türküm diyene” diye konuştu.

Kurultay devam ediyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89