• BIST 9493.86
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 13 °C

MHP açılıma kapısını kapattı

MHP açılıma kapısını kapattı
İçişleri Bakanı'nın randevu talebinde bulunduğu MHP'den hem Atalay'a hem de Cumhurbaşkanı Gül'e sert cevap geldi!

İçişleri Bakanı Atalay'ın Kürt açılımıyla ilgili randevu talebinde bulunduğu MHP Grup Başkanvekili Vural, "Safsatalarla kimse kapımızı çalmaya cüret edemez" dedi.

Atalay'a jet bir cevap veren MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Kürt açılımı konusunda 'kafayı kuma gömmemek lazım, artık jargon bile değişti'diyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de sert tepki gösterdi. Vural "Asıl siz kafayı kuma gömmeyin, devekuşu musunuz?" ifadesini kullandı.

Vural, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın muhalefetle görüşme talebinde bulunmasını "Bu milletin birlik ve beraberliğini savunan bir parti olarak bu tip safsatalarla MHP'nin kapısını çalmaya kimse cüret edemez" sözleriyle değerlendirdi.

Vural, Kamu Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ve beraberindeki heyeti kabulünde gazetecilerin sorularını cevapladı. Kürt açılımı konusunda Cumhurbaşkanı'nın sözlerini eleştiren Vural, "Kafayı kuma gömen kendisi. Devekuşu politikası uygulayanlar kendileri. Türkiye'de silahlı terörle, Kürtçülüğü siyasalaştırmak isteyenleri görmeyen kendisi. Bu milletin askerine, polisine, öğretmenine, mühendisine kurşun sıkanları görmediler mi? Türkiye'yi bölmek isteyenlerin siyasal amaçlarının farkında değiller mi? Türkiye'nin hangi tehlikeyle karşı karşıya olduğunu bilmiyorlar mı? Bu milleti etnik kimliklere göre bölme senaryosunun farkında değiller mi? Bu muhteremler nerede yaşıyorlar? 

Oktay Vural, 'cahiliye döneminin hastalıklarının şimdi Türkiye'ye demokrasi adıyla getirilmek' istendiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Gül'e "Bunların farkında değil misin sen" diye seslenen Vural, "Bu milleti ve devleti bölmek isteyenler vardır. Bu milletin bin yıllık kardeşliğini bozmak isteyenler vardır. Bunu orada göremiyor musunuz siz. Asıl görmeniz gereken budur. Bu milletin pusulası ve yol haritası 1071'de Malazgirt'te mührü vurulmuş, bu mührü sökmek isteyenlere karşı da Erzurum Kongresi, Sivas Kongresi sonucunda milli kurtuluş savaşımızla gereken cevap verilmiştir. O gün de Kürdistan meselesi var diyenler vardı. Bugün de Türkiye'de Kürt sorunu vardır denilerek, bu siyasal coğrafyayı ve milleti etnik kimliklere göre ayırmak, ırkçı yaklaşımlarla bu milleti milli kimlikten uzaklaştırmak isteyenler vardır. Kafanı kuma gömmeyin, devekuşu musunuz siz?"diye konuştu.

İÇİŞLERİ BAKANI'NA RANDEVU YOK

Vural, İçişleri Bakanı Atalay'ın muhalefetle yapacağı görüşmenin hatırlatılması üzerine "MHP olarak bin yıllık kardeşliğimizi bozacak, PKK ile müzakere döneminin başlatıldığı, ve onlarla el sıkışıldığı bir dönemde, böyle bir konuda kesinlikle bir görüşme yaklaşımı içinde olmayacağız" dedi. AKP'yi 'Kürtçülüğün siyasallaştırılmasının başmihmandarı' olmakla suçlayan Vural, "AKP'ye oy vermiş herkesi bu konuda duyarlı davranmaya davet ediyorum. Nereye gidiyor partiniz, kimin sözcülüğünü yapıyor. Hangi siyasal amaçları gerçekleştirmek istiyor. Güya açılım yapıyorlar ama Türk milleti buna kapalı olacaktır." diye konuştu.

"SAYIN CUMHURBAŞKANI BİZANS TEKFURU MUSUN?"

Gül'e "Sayın Cumhurbaşkanı Bizans tekfuru musun, demokratik olduğumuzu göstermek için İstanbul'un adına da konstantinapolis mi diyelim." diye seslenen Vural, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Kürt açılımı ile ilgili "Kardeşlik projesi" sözlerine de tepki gösterdi. Vural, "Bu millet kardeşçe yaşamıyor mu ey Ahmet Davutoğlu? Üç beş terörist askere, polise kurşun sıkıyor. Onların istek ve taleplerini yerine getirmeyi kardeşlik projesi olarak görüyorsun. Bu coğrafyada kardeşlik projesi, büyük Türk milleti ailesinin oluşmasıdır.

Hükümeti uyarıyoruz Bu milletin birlik ve beraberliğini savunan bir parti olarak bu tip safsatalarla MHP'nin kapısını çalmaya kimse cüret edemez."dedi. Vural, şunları söyledi: "Cumhurbaşkanına çağrımız; ettiği yemini iyi okumasıdır. Ve o yemine sadık davranmasıdır. AKP'yle bu konuda giriştiği rol paylaşımı ve Cumhurbaşkanlığı makamını AKP'nin siyasi projelerinin uygulama yeri yapması Cumhurbaşkanlığı makamıyla bağdaşmıyor. Sayın Cumhurbaşkanı, milleti ve bu devleti temsil ediyorsunuz. Siyasal anlamda bölücülük, ayrımcılık, milli kimliği paylaştıracak bir takım projeler, sizin üstlendiğiniz görevlerle bağdaşmaz."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89