• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 29 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 20 °C

MGK'da yeni oturma düzeni

MGK'da yeni oturma düzeni
Kritik Milli Güvenlik Kurulu toplantısı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Başkanlığı'nda Çankaya Köşkü'nde toplandı.

Kritik Milli Güvenlik Kurulu toplantısı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Başkanlığı'nda Çankaya Köşkü'nde toplandı. Toplantıda MGK üyelerinin yeni oturma düzenleri dikkat çekti.

Çankaya Köşkü'ndeki ağustos ayı olağan toplantısı, saat 14.30'da başladı. Toplantı, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın Hakkari'nin Çukurca ilçesinde meydana gelen hain saldırıda şehit olan askerler için Van'da düzenlenen törene katılmaları nedeniyle 1 saat gecikmeli başladı. 

Orgeneral Necdet Özel'in Genelkurmay Başkanı olarak ilk kez katıldığı toplantıda, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel, Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Mehmet Erten ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu da ilk kez bulunuyor. 

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da ilk kez MGK toplantısına katılıyor.

Türkiye'nin Şam Büyükelçisi Ömer Önhon'un da Suriye'de yaşanan gelişmelerle ilgili bilgi vermek üzere toplantıya katılması öngörülüyor.

MGK'DA YENİ OTURMA DÜZENİ

MGK toplantısında üyelerin oturma düzenleri değişti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkan olarak masa başında oturduğu toplantıda sivil ve asker üyelerin masaya karşık olarak oturdukları görüldü. MGK toplantılarında daha önce asker ve sivil üyeler ayrı ayrı ve karşılıklı oturuyordu. 

Bilindiği gibi son YAŞ toplantısındaki oturma düzeni de basın yayın organlarında haber olmuş ve o fotoğraf demokratikleşmenin önemli bir adımı olarak yorumlanmıştı. 

MUHALEFETE BİLGİLENDİRME 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, her MGK toplantısı sonrası TBMM Başkanı ile ana muhalefet partisi liderini bilgilendirecek. Gül, bu çerçevede bugün başkanlık edeceği MGK toplantısının ardından Cuma günü Çiçek ile Kılıçdaroğlu’nu Çankaya Köşkü’ne davet etti. Cumhurbaşkanı Gül’ün MGK’da ele alınacak terörle mücadele ve Suriye’deki gelişmelere ilişkin konularda Çiçek ile Kılıçdaroğlu’nu aydınlatması bekleniyor. Kılıçdaroğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan’a, “Meclis’i bilgilendirin” çağrısı yapmıştı. Köşke davet edilenler arasında MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin bulunmaması dikkat çekiyor. Ancak, Bahçeli Gül’ün daha önce ‘açılım’ konusuyla ilgili yaptığı davete ve Meclis’te yemin kriziyle ilgili parti liderlerine yaptığı görüşme çağrısına olumsuz yanıt vermişti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89