• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 23 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 13 °C

Metrobüste zamlı tarife uygulanmaya başladı

Metrobüste zamlı tarife uygulanmaya başladı
Geceyarısının ilk dakikalarda uygulanması beklenen zamlı tarife yaklaşık 10 dakikalık gecikme ile tüm istasyon turnikelerinde ve metrobüslerde devreye girdi.

Geceyarısının ilk dakikalarda uygulanması beklenen zamlı tarife yaklaşık 10 dakikalık gecikme ile tüm istasyon turnikelerinde ve metrobüslerde devreye girdi. Böylece metrobüste tam bilet 2 lira, indirimli bilet 1 liradan satılmaya başlandı. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi UKOME'nin (Ulaşım Koordinasyon Merkezi), almış olduğu karar neticesinde Metrobüs ücret tarifesinde yapılan değişiklik uygulanmaya başlandı.

16 Kasım, 00.10 itibari ile uygulanmaya başlanan tarifede tam bilet 1.5 TL'den 2 TL'ye, indirimli bilet 0.85 TL'den 1 TL'ye yükseldi.

Geceyarısı ilk dakikalarda uygulanması beklenen zamlı tarife yaklaşık 10 dakikalık gecikme ile tüm istasyon turnikelerinde ve metrobüslerde devreye girdi.

Vatandaşlar zamlara tepkili

Yeni tarife ile sürekli kullandıkları metrobüslerde aylık giderlerinin daha da artacağını buna karşın kazançlarında bir değişiklik olmadığını söyleyen vatandaşlar metrobüse yapılan zammı fazla buyduklarını söyleyerek yetkililere tepki gösterdi.

Zamma tepki gösteren bir vatandaş, "Olan vatandaşa oluyor. Metrobüs aldılar, metrobüs aldık diyorlar. Biz aldık metrobüsleri onlar almadı ki, parasını biz veriyoruz. Bugün 3 kişilik bir aile (Şirinevler) buradan Bakırköy'e gitmeye kalksa daha ucuza gidiyor, metrobüs daha pahalı gelir. Hani toplu taşımaya özendiriliyordu insanlar, hani vatandaşı koruyorlardı. Vatandaşın korunacak bir tarafı kalmadı. 15 TL yevmiye alıyorum 10 TL yol parası veriyorum ve gece 24:00'te evime gidiyorum. İnmeden paramızı alıyorlar. 20 TL akbil doldurdum, binmeden parasını veriyorum bunun rantı kime gidiyor.Çok dertliyiz" dedi.

Sürekli metrobüsü kullandığını söyleyen bir vatandaş ise "Oldukça fazla kullanıyoruz metrobüsü, zamlar çok fazla" diyerek tepki gösterdi.

"Vatandaş vazgeçmez"

Yeni tarifenin yolcu sayısında bir azalmaya neden olmayacağını söyleyen bir vatandaş, "Metrobüs insanların hayatını kolaylaştırdı. Metrobüs aynı yoğunlukta devam edecektir, vatandaşlar bundan vazgeçmez" diye konuştu.

Metrobüs zammı protesto edildi

Metrobüs ücretlerine yapılan ve bugünden itibaren geçerli olan yüzde 33'lük zam, bir grup tarafından protesto edildi. Avcılar Metrobüs durağında açıklama yapan eylemciler, fahiş zammın derhal geri çekilmesini istedi.

7773

İstanbul'da metrobüs ücretlerinin 1,5 TL'den 2 TL'ye çıkması EMEK Partisi'ne mensup bir grup tarafından protesto edildi. Avcılar Metrobüs durağı üst geçidinde toplanan yaklaşık 20 kişi, açıklamayı geçit üzerinde yapmak istedi. Polis sabah saatleri olması nedeniyle üst geçidin çok kalabalık olduğunu ve eylemin burada yapılmasının vatandaşları mağdur edeceğini söyledi. Eylemciler polisin geçit üzerinde açıklama yapmalarına izin vermemesi üzerine aşağı indi. "Zamların freni patladı", "Ulaşıma değil işçiye emekliye zam" yazılı dövizler taşıyan eylemciler, "Metrobüs zamları geri alınsın", "AKP elini cebimden çek" şeklinde sloganlar attı.

Bu arada vatandaşlar da metrobüse yapılan zamma tepki gösterdi. Kimi "Biz buna da alışırız" diyerek tepkisini ortaya koyarken, kimisi de "Emekliye işçiye ne kadar zam verdiler ki metrobüse bu kadar zam yapıyorlar" şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89