• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 4 °C

Metrobüs zammına yargı yolu göründü

Metrobüs zammına yargı yolu göründü
İstanbul'da metrobüse yapılan yüzde ,35'lik zam bir grup öğrenci tarafından protesto edildi. Tüketiciler Birliği ise zammı yargıya taşıyacaklarını bildirdi.

İstanbul'da metrobüse yapılan yüzde ,35'lik zam bir grup öğrenci tarafından protesto edildi. Tüketiciler Birliği ise metrobüs taşıma ücretlerine yapılan zammı yargıya taşıyacaklarını bildirdi. 

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, İstanbul'da metrobüs ücretlerine yapılan yüzde 35'lik zammı zammı yargıya taşıyacaklarını bildirdi. Ücretlerin artırılmasının zamanlamasının yanlış olduğunu savunan Kaya, ''İstanbul'da toplu taşıma teşviki söz konusuydu. İnsanlara 'özel araçlarınızı kullanmayın, toplu taşıma araçlarıyla işinize gidin' deniyordu. Zamla birlikte insanlar artık 'özel araçla mı toplu taşıma araçlarıyla mı gitsem' diye düşünmeye başladı. Zamla birlikte hem toplu taşımacılığın teşviki kaldırılmış hem de gerçek niyet ortaya çıkmış oldu'' dedi.

Nazım Kaya, yapılan ücret artışının mantıklı bir gerekçesinin olmadığını ileri sürerek, şunları ifade etti:

''Özellikle yüksek yargının aldığı kararlarda, kamusal hizmetlerin enflasyon farkından yüksek olmaması gerektiğine işaret ediliyor. Büyükşehir Belediyesinin hem yargı kararlarını dikkate almaması hem de kriz döneminde kamu otoritesinin kendi krizlerini kapatmak için tüketicilerin üzerine yüklenmesi, halkı dikkate almadıklarını ve halkın krizini görmediklerini ortaya koymaktadır.

Dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi, Ulaştırma Koordinasyon Merkezi kararıyla yapılan bu zammı acilen geri çekmeli ve tüketicilere nefes aldırmalıdır. Zam geri alınmadığı takdirde iptali için yargıya müracaat edeceğiz. Metrobüslerle taşınan günlük 700 bin kişilik yolcuya 'metrobüslerimizi kullanmayın' diyecek şekilde zam yapılmasını kabul edemiyoruz. Zammın geri çekilmesini istiyoruz.''

ÖĞRENCİLER ZAMMI PROTESTO ETTİ

Genç-Sen üyesi bir grup öğrenci, metrobüs taşıma ücretine yapılan zammı protesto etti.

Taksim Meydanı'nda toplanan sendika üyesi öğrenciler, üzerinde ''Ulaşım zammını geri çektireceğiz'' yazılı pankart açarak, ''Genç-Sen haykır, ulaşım haktır'' sloganı attı.

Grup adına yapılan açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin, indirimli metrobüs ücretini 1 TL'ye, tam metrobüs ücretini de 2 TL'ye çıkardığı hatırlatıldı. Aktarma durumu devam ederken, Beşi Bir Yerde (ELBİL) ücretinin de 7,5 TL'den 10 TL'ye çıkarıldığı anımsatılan açıklamada, bununla birlikte öğrencilerin aylık Akbil'deki biniş sınırının 200'den 160'a düştüğü kaydedildi.

Zamların geri alınmasını isteyen sendika üyeleri, basın açıklamasının ardından bir süre sloganlar attıktan sonra dağıldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89