• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 3 °C

Mesud Barzani: Peşmerge IŞİD’i yendi

Mesud Barzani: Peşmerge IŞİD’i yendi
Federal Kürdistan Başkanı Mesud Barzani, Peşmergenin IŞİD’le sürdürdüğü savaş için, 'Övünerek söylüyorum ki peşmerge IŞİD’i yendi' dedi.

Federal Kürdistan Başkanı Mesud Barzani, Hewler’i ziyaret eden Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen’le görüştükten sonra kameralar karşısına geçti. 



Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, "Hewler'e ikinci ziyaretim de dostane bir şekilde geçti. Kürdistan ile ilişkilerimiz çok derindir. Buraya gelmemdeki asıl amaç, Peşmerge güçlerine gönderdiğimiz silahların etkili olup olmadığını ve askeri eğitim çalışmalarının nasıl gittiğini daha yakından takip etmektir" dedi.

Peşmerge güçlerinin "kahramanlığına" ve "cesaretine" büyük saygı duyduklarını dile getiren Leyen, "Teröristlere karşı kahramanca savaşıyorlar. Ayrıca Kürdistan'da yer alan 2 milyona yakın sığınmacı için de Kürt halkını takdir ediyoruz. Peşmergenin eğitilmesiyle ilgili uyumlu çalışma devam edecek. Amerika ve Avrupa ülkeleriyle Peşmergeyi eğitmeye devam edeceğiz. Bu amaçla 100 uzman askeri Hewler'e göndereceğiz. Bundan sonra da Peşmergeye ne lazım olursa temin etmek için çaba göstereceğiz" şeklinde konuştu.

Barzani ise Bakan Leyen'i ikici kez ağırladıklarını belirterek, "Bu ziyaretler, Almanya ve Kürdistan arasındaki güçlü ilişkilerin bir göstergesidir. Kürdistan halkı adına Almanya'ya teşekkür ediyorum. Almanya, Kürdistan'a askeri olarak yardımda bulundu ve gönderdiği silahlar teröristlerin sayısız saldırısını boşa çıkarttı. Peşmerge güçleri bu silahlarla terör örgütünü hezimete uğrattı" ifadelerini kullandı.

"IŞİD'i hezimete uğratmak Peşmerge için büyük bir şereftir" diyen Barzani, "Önümüzde daha uzun bir savaş olabilir. Teröristler saldırılarına devam edebilirler. Fakat Kürt halkının güçlü iradesi teröre ve teröristlere karşı galip gelecektir" görüşünü dile getirdi.

Barzani, Almanya'dan gelen Milan antitankların savaşta etkili olup olmadığı yönündeki bir soruyu, "Almanya'nın gönderdiği silahlar ve Peşmergeye verdiği eğitim savaşta çok faydalı oldu" şeklinde yanıtladı.

Peşmerge güçlerinin birleştirilmesiyle ilgili bir soru üzerine ise Barzani, şunları söyledi: "Peşmergenin birleştirilmesi süreci IŞİD savaşından önce başlamıştır. Bu süreç devam edecek."

Bugün Federal Kürdistan'ın başkenti Hewler’e gelen Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen; Federal Kürdistan Başkanı Barzani, Peşmerge Bakanı Mustafa Seyid Kadir ve Güvenlik Ajansı Danışmanı Mesrur Barzani ile biraraya geldi.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89