• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Diyarbakır 26 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 26 °C
  • Berlin 10 °C

Mesud Barzani: Kürt sorunu savaş yöntemi ile çözülemez

Mesud Barzani: Kürt sorunu savaş yöntemi ile çözülemez
Başkan Barzini ile görüşen HDP heyeti Barzani’nin Kürt sorunun çözümü ve barış sürecinde rol üstlenmesini istedi. Başkan Barzani ise Kürt sorunun şiddet ve savaş ile çözüyemiyeceğini belirterek barışçıl çözüm için elinden geleni yapacağını söyledi.

Mesud Barzani bugün aralarında HDP Eşbaşkanı Sezai Temelli, DTK Eşbaşkanı ve Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk, HDP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, Eşbaşkan Yardımcısı Nazmi Gür, Dış İlişkiler Komisyonu Eşsözcüsü ve Batman Milletvekili Feleknas Uca ile Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer’in bulunduğu HDP heyetini makamında kabul etti.

Görüşmeye ilişkin Başkan Barzani’nin web sayfasında yapılan açıklamaya gore, HDP heyeti Mesud Barzani’nin Ortadoğu’da Kürt sorunun çözümünde ve meşru haklarını elde etmesinde rol sahibi olduğunu belirtti. HDP heyeti ayrıca Türkiye’deki son siyasi durum ve Kürt halkının bu ülkedeki sorunları ve çözümü, bölge halkları arasında bir barış sürecinin başlaması, Kürtler arasında birlik konusunda partilerinin yaklaşımı hakkında kısa bir bilgilendirme yaptı. Heyet Başkan Barzani’den Kürdistan’daki etkisi ve nüfusunu kullanarak Kürt sorunun çözümü ve barışçıl bir çözüm için rol üstlenmesini talep etti.

Mesud Barzani ise HDP’nin Kürdistan Bölgesi’ne ziyaretinin öneml, bir ziyaret olarak tanımlayarak, Kürdistan’ının her parçasının kendine has özellikleri olduğunu altını çizerek, her parçadaki Kürt sorunun çözümünde ve krizin aşılmasında bu özelliklerin göz önünde bulundurulması gerektiğine dikkat çekti.

Barzani, Kürt sorunun savaş ve şiddet yöntemi ile çözülmeyeceğinin altını çizerek, eninde sonunda sorunların çözümü için barış ve siyasi çözümüm başarıya ulaşmasının şart olduğunu söyledi. Türkiye’deki Kürt sorunu olsun diger Kürdistan parçalarında olsun barışçıl bir çözüm için çaba içerisinde olduğunu belirten Barzani bu konuda elinden gelen yardımı yapacağını dile getirdi.

Başkan Barzani HDP heyetinden yaşanan krizler ve çelişkiler nedeniyle hiçbir zaman barışçıl yöntemlerden asla umutlarını kesmemelerini isteyerek, sözkonusu çelişkilerin Kürt ve Türk halkı arasında bir çatışmaya dönüşmesine izin verecek siyaset tarzından kaçınılması gerektiğini vurguladı.

Başkan Barzani’nin HDP heyeti ile görüşmesine PDK Politbüro Sekreteri Fazil Mîranî, Politbüro üyesi Hoşiyar Zebari ve PDK Ulusal İlişkiler Sorumlusu Elî Husên ile Kürdistan Bölgesi Hükümeti Dışilişkiler Sorumlusu Sefin Dizayi de katıldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89