• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 25 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 9 °C

Menderes son yolculuğuna uğurlandı

Menderes son yolculuğuna uğurlandı
Aydın Menderes İstanbul Fatih Cami'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Eski Başbakanlardan Adnan Menderes'in vefat eden oğlu Aydın Menderes İstanbul Fatih Camisi'nde kılınan cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise yanlış teşhis ve tedavi iddialarıyla ilgili olarak, “Ailenin talebi olursa inceleme yaparız” dedi.

Menderes, Fatih Camisi'ndeki törenin ardından Topkapı'daki anıt mezarda babası Adnan Menderes'in yanına defnedildi.

ERDOĞAN CENAZE NAMAZINDA
Siyasetçilerin yanı sıra kalabalık bir halk topluluğu da Fatih Camisi'ndeki cenaze namazına katılıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de Aydın Menderes'in cenaze namazında saf tuttu. Törene Egemen Bağış ve Hayati Yazıcı gibi bakanların yanı sıra eski bakanlar Köksal Toptan ve Kürşat Tüzmen katıldı.

TÖRENE ÇİLLER DE KATILDI

Eski başbakanlardan Tansu Çiller de cenaze törenine katılanlar arasında yer aldı. Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek ve Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş da Aydın Menderes'i son yolculuğunda yalnız bırakmayan siyasetçilerden.

33988

Menderes'in cenazesi, Atatürk Havalimanı'ndan konvoy eşliğindeki cenaze aracıyla Fatih Camisi'ne getirildi. Menderes'in Türk bayrağına sarılı tabutu, cami avlusundaki musalla taşına bırakıldı.

Menderes'in cenazesinin önüne büyük boyutta bir fotoğrafı da yerleştirildi. Tabutun başında iki polis nöbet tuttu. Cenaze töreninin düzenlendiği Fatih Camisi'ne vatandaşların yoğun ilgisi olduğu gözlendi.

33989

Vatandaşlar arama noktalarından geçirilerek cami avlusuna alındı. Menderes'in bazı sevenleri tabutun başına gelerek dua etti. Bu arada, basın mensuplarına açıklama yapan Demokrat Parti (DP) eski Genel Başkanı Süleyman Soylu, bir dostu kaybetmekten dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Menderes'in ölümünün ani ve beklenmedik olduğunu ifade eden Soylu, “Aydın bey hayatımızın her döneminin bir parçası oldu. Siyasi hayatta birlikte olduğumuz bir insandı. Kendine has özellikleri vardı. Türkiye'nin en derinlikli entelektüellerinden biriydi. Türkiye'nin önemli bir aydınıydı. Aynı zamanda mümin bir insandı” diye konuştu.

Soylu, hastalık sürecinde Menderes'le görüşmediğini, ancak hastalık öncesinde kendisiyle bazı paylaşımları olduğunu kaydetti. Açıklama sırasında Soylu'nun duygulandığı görüldü. Eski Cumhurbaşkanılarından merhum Celal Bayar'ın torunu Prof. Dr. Emine Gürsoy Naskali de, çok değerli bir insanı kaybetmekten duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Naskali, şunları kaydetti: “Aydın Menderes, Adnan Menderes'in bir emanetiydi, ama bunun ötesinde siyasi kimliği olan görüşleri ile bizi aydınlatan biriydi. Çok üzüntülüyüz.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89