• BIST 9771.79
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 23 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C
  • Berlin 3 °C

Mehmet Öcalan: Görüşme talebimiz yok!

Mehmet Öcalan: Görüşme talebimiz yok!
Açlık grevlerini durduracağı varsayılan Öcalan ile görüşme konusunda Adalet Bakanlığı ve avukatlar birbirini suçluyor.

KCK ve PKK’lı mahkûmların açlık grevi taleplerinden biri olan Abdullah Öcalan’ın ailesi ve avukatlarıyla görüştürülmemesiyle ilgili çelişkili açıklamalar gelmeye devam ediyor. Abdullah Öcalan’ın avukatlığını üstlenen Asrın Hukuk Bürosu, İmralı’ya gitmek için yaptıkları başvurunun reddedildiğini açıklarken, Öcalan’ın ailesi adına ise bayram ziyareti için başvuruda bulunmadıklarını kabul etti. Mehmet Öcalan da önceki gün Taraf ’a verdiği söyleşinin aksine dün İmralı’ya gitme konusunda kendisinin talebinin olmadığını söyledi.

Adalet Bakanlığı yetkilisinin iki gün önce saat 23:00 sıralarında PKK lideri Öcalan’ın avukatlarından biriyle telefonla temasa geçildiğini Taraf dün duyurmuştu. Buna göre, Bakanlık yetkilileri, söz konusu avukata “Mehmet Öcalan’ın İmralı’ya gitme yönünde bir talebinin bulunup bulunmadığının sorulduğu” avukatın da, “Aileye sorup size dönerim” şeklinde yanıt verdiği belirtilmişti. Bakanlık yetkilileri, aynı avukatın kısa bir süre sonra arayarak, “Ailenin Öcalan ile görüşme yönünde herhangi bir talebi olmadığını söylediğini” bildirmişti.

“Bakanlık o ismi açıklasın”

Konuyla ilgili görüştüğümüz Öcalan’ın avukatlığını yapan Asrın Hukuk Bürosu üyesi bir avukat Adalet Bakanlığı’ndan böyle bir talebin gelmediğini savundu. İsmini vermek istemeyen Öcalan’ın avukatı, “Adalet Bakanlığı’nın arayıp görüşme talebi olup olmadığına dair herhangi bir şey yok. Bu kurgu neden yapıldı bilmiyorum. Bu ifadeler külliyen yalan. Adalet Bakanlığı yetkilisi kendisi açıklasın, biz kendimizden eminiz” diye konuştu.

İmralı’ya gitmek için sadece avukatlar olarak başvuruda bulunulduğunu, ailenin İmralı’ya gitmek için talepte bulunmadığını ilk kez kabul eden avukat, “Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı bayramda resmî tatil olacağı için gemilerin sefer yapmayacağını söyleyerek talebimize olumsuz cevap verdi. Ailenin bize başvurması ve bizim bunu iletmemiş olmamız doğru değil” ifadelerini kullandı.

Öcalan: Başvurumuz yok

Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan da İmralı’ya gitmek için avukatları aracılığıyla başvuru yapmadıklarını söyledi. Öcalan “Apo’la görüşmeyi engelleyen biri var” başlığıyla yayımladığımız haber için “Haber söylediklerimin aynısı, herhangi bir çarpıtma yok” dedi ancak önceki günkü röportajda “Bu bayramda İmralı’ya gitme konusunda herhangi bir başvurunuz oldu mu?” sorusuna “Evet” diyen Öcalan, dün aynı soruya “Hayır” cevabını verdi. Öcalan, avukatların ağabeyiyle görüştürülmemesini de eleştirdi. Bakanlığın ailenin İmralı’ya gitmesi için izin vermesi durumunda gidip gitmeyeceği sorusuna ise, “Değerlendiririz” diyen kardeş Öcalan, bakanlık yetkilisinin “Örgüt aileyi yönlendiriyor” sözlerine de tepki verdi: “Bunlar yalan.” (Taraf)

  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89