• BIST 9079.97
  • Altın 2308.186
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.112
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 12 °C

Mehmet Öcalan: Ağabeyim, çözüm için görev beklediğini söyledi

Mehmet Öcalan: Ağabeyim, çözüm için görev beklediğini söyledi
İmralı'da ömür boyu hapis cezasını çeken PKK lideri Öcalan ile görüşen kardeşi Mehmet Öcalan görüşmeyi anlattı.

İmralı Cezaevi’nde ömür boyu hapis cezasını çeken PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşen kardeşi Mehmet Öcalan, "Son görüşmemizin tarihini söyleyemem ama, ağabeyim görüşmemizde sorunun çözümü için samimiyet beklediğini söyledi. Ağabeyim, eğer istenirse kendisinin hazırladığı barış projesi ile Türk ve Kürtler’in ezilmeyeceğini yani iki tarafın da zarar görmeyeceğini söyledi. Ağabeyim iki tarafın da, hazırladığı proje ile ortak zeminde buluşacağını söyledi" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Abdullah Öcalan ile ile kardeşinin görüştürüldüğünü açıklamasının ardından, Mehmet Öcalan yaşadığı Şanlıurfa’nın Halfeti İlçesine bağlı Ömerli Köyü’nde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kendisinin Başbakan ile görüşmediğini belirten ve İmralı’da ağabeyi ile görüşme tarihini söylemeyen Mehmet Öcalan şöyle konuştu:

"Benim Başbakan ile herhangi bir temasım olmadı. 14 aydan beri, kardeşim denizin ortasında tek başına kalmaktadır. O belli bir şahsiyettir. Abdullah Öcalan, Kürt sorunu çözümüne ilişkin ağırlığı olan bir kişidir. Biz diyoruz ki; bu soruna en büyük katkı sunacak kişi de kardeşim Apo’dur. Bu kadar önemli bir kişi neden 14 aydır avukatlarla ve ailesiyle görüştürülmüyor. Kardeşim 14 aydır susmuş vaziyettedir. Eğer tutuklu ve hükümlüyse ağabeyimin de yasal hakları vardır ve 14 aydır bu yasal haklar ayaklar altına alınmış durumdadır."

Kardeşi ile 14 ay içerisinde 2 kez görüştüğünü söyleyen ve görüşme tarihlerini açıklamayan Mehmet Öcalan, görüşmedikleri süre içerisinde ağabeyinin yaşamına ilişkin kuşkular taşıdıklarını ancak görüşme sonrası kaygılarının sona erdiğini kaydetti.

AĞABEYİM ÇÖZÜM İÇİN GÖREV BEKLEDİĞİNİ SÖYLEDİ

Mehmet Öcalan, tarihini açıklamadığı İmralı’da gerçekleşen son görüşmede ağabeyi Abdullah Öcalan’ın gelişmelere ilişkin değerlendirmesini ise şöyle ifade etti:

"Ağabeyim, görüşmemiz sırasında hem çözüm için görev beklediğini ifade etti. Devletin samimi olmasını isteyen ağabeyim, samimiyet ile sorunun çözüleceğini söyledi. Ağabeyime göre, oyalama taktikleri bitmeli ve samimi olunmalı. Ağabeyim, eğer istenirse kendisinin hazırladığı barış projesi ile Türk ve Kürtler’in ezilmeyeceği yani iki tarafın da zarar görmeyeceğini söyledi. Ağabeyim iki tarafın da, hazırladığı proje ile ortak zeminde buluşacağını söyledi. Ağabeyimin isteği demokratik bir zeminde diyalog yöntemi ile barış projesinin hayata geçirilmesi ve akan kanın durmasıdır."

ÇATIŞMALAR BİTSİN, KÜRT SORUNU ÇÖZÜLSÜN

Son günlerde yaşanan şiddetli çatışmaların son bulmasını da isteyen Mehmet Öcalan şöyle konuştu:

"Bizler bu çatışmaların bitmesini yürekten istiyoruz. İnsanların ölmemesini gönülden istiyorum, ama burada Kürt sorunu vardır. Bu sorun biterse bu çatışmalarda biter. Sorunu demokratik bir şekilde çözüm gerekiyor. Bunun kilit noktasının bir parçası Kandil’dir, Avrupa’dır ve Apo’dur. Bunu Başbakan da söyledi; ’İmarlıyla görüşün’ diye bu tespit doğrudur. PKK başkanı olan kardeşimin Kandil üzerinde etkisi ağırdır. Ağabeyim de yaptığım görüşmelerde devletin sorunu çözme noktasında samimi davranmasıyla problemin halledileceğini söyledi." (Radikal)

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89