• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 4 °C

Mehmet Ağar: O silahların kaydı olmaz!

Mehmet Ağar: O silahların kaydı olmaz!
Mehmet Ağar: İsrail’den alınan kayıp silahlar kullanılmıştır. Her devlet bu işi yapar. Kaydı da olmaz bu şekilde kulanılan silahların..

Aydın’daki Yenipazar Cezaevi’nde yatan Mehmet Ağar, dün kendisini dinlemeye gelen Meclis Darbeleri Araştırma Komisyonu’na dört saat boyunca şunları anlattı:

(İsrail’den alınan Batman’daki kayıp silahlar) Bu silahlar kullanılmıştır. (CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş’ın “Devlette kaydı yok” demesi üzerine) Her devlet bu işi yapar. Kaydı da olmaz bu şekilde kullanılan silahların. (Tansu Çiller’in İsrailli yetkililerle yaptığı görüşmeler anımsatılınca) Apo’nun yakalanması işini konuşmuştuk.



Hüseyin Kocadağ, Sedat Bucak’ın tekrar devletin yanında yer almasını sağlayan adamdır. Çok çalışkan bir polistir, kahramandır. Oraya başka bir iş için gitmişler, onun dışında bir bilgim yok. Susurluk’taki sıradan bir kazadır. (Abdullah Çatlı’nın devlet tarafından kullanılması) Her devlet bu tür insanları kullanır. Bir kusuru da varsa o kusurun mesuliyetini çekeriz. Çok hizmet eden insanın çok kusuru da olur, kusurumuz olmuşsa onun da hesabını veririz. (Toptaş’ın “Devlet kendi güvenliğini meşru güçleriyle sağlayamıyor mu?” sorusu üzerine) Her devlet bu tür şeyleri kullanır.

İşkence sert sorgu yöntemi

(Derin devlet) Musul ve Kerkük’ten başka toprak kaybetmemektir. (İşkence) Sert sorgu yöntemidir. (Özer harp dairesi ve kontrgerilla) Yok öyle bir şey. (Jitem) Benim bildiğim bir şey değil, jandarmanın bileceği iştir. Onlarla da bir ilgim olmadığı için, sadece dışarıdan ben de duydum. Darbeler kötüdür. Siyaset güçlü olursa, başkaları darbe yapmaya zemin bulamazlar ve darbelerine de meşruiyet kazandıramazlar.

“Tuğla çekilirse...” demedim

(Uğur Mumcu suikastına ilişkin Güldal Mumcu’ya, “Ben bir tuğla çekersem, altından çok şeyler çıkar” deyip demediği anımsatılınca) Güldal Mumcu sınıf arkadaşımdır. Ben bu ifadeyi kullanmadım. Birkaç defa daha tekzip etmeme rağmen hâlâ bu konuyla ilgili suçlanıyorum.

Özal’ın ölümü...

(Korkut Özal’ın “Ağar, Özal suikastının tüm arka planları biliyor ve bildiklerini saklıyor” sözleri anımsatılınca da) Ben Özal’a çok büyük saygı duyuyorum. Geldiğim noktalara Özal sayesinde geldim. Bilsem bunları söylerdim. Neden söylemeyeyim? Bilseydim zaten aydınlatma görevimi yerine getirirdim. Kartal Demirağ’ın da bir dış bağlantısı olduğunu tahmin etmiyorum. Psikolojik nedenlerle bu işi yapmış olabileceğini düşünüyorum.

Koruculuk sistemi önemli

90’lı yıllarda PKK çok güçlüydü ama şimdi değil. O dönemde askerlerimiz bölgedeki dinî yapıyı ve Türkiye’deki İslami hassasiyetleri ihmal etti. Cenaze namazlarını dahi kılmadılar. Benim gayretlerim sonucu milletin değerleriyle barışma noktasında adımlar atıldı.

Dinî yapıya dikkat edilmesi nedeniyle askerlere gösterilen saygı arttı. O bölgedeki dinî yapıyı ihmal etmemeliyiz. Çünkü bu mozaiği birarada turan tutkal İslam’dır. İslam’a ve o bölgedeki insanların değer yargılarına saygı göstermeliyiz. Koruculuk sistemi çok önemli. Bu sistemle de çok başarılı olduk. (Taraf)

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89