• BIST 9008.92
  • Altın 2281.932
  • Dolar 32.3179
  • Euro 35.0593
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C
  • Berlin 8 °C

Medvedev Putin'e borçluymuş!

Medvedev Putin'e borçluymuş!
Putin’le hiçbir zaman rakip olmadıklarını dile getiren Medvedev; "Putin olmasaydı Moskova’da herhangi bir siyasi kariyer elde edemezdim,” açıklamasını yaptı.

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev bir hukukçu olarak devlet yapısının nasıl çalıştığını çok iyi bildiğini düşünmekle hata yaptığını söyledi. Devlet yapısının çok komplike ve bazen de çok korkunç olabildiğine değinen Rusya lideri, hükümet sisteminin gerçek bir değişime ihtiyacı olduğunu kaydetti. Medvedev siyasetten ayrılmama kararını da becerilerinden yeterince istifade edilemediğini düşünmesine bağladı.

Moskova’da taraftarları ile bir araya gelen Medvedev geçmiş dönemde karşılaştığı zorlukları ve gelecek dönemle ilgili hedeflerini anlattı. İstikrarlı ve sabırlı bir şekilde değişimin yapılması gerektiğini kaydeden Rusya lideri, “Burada daha büyük ya da genişletilmiş hükümet yapısını düşünmeliyiz. Bu hükümet Birleşik Rusya’nın yanı sıra sivil toplum, uzmanlar, bölgesel ve belediye yönetimlerinden katılımlar olmalı” dedi.

Birleşik Rusya’nın Aralık seçimlerini kazanması durumunda yeni yüzlerden bir hükümet kuracaklarını ifade eden Medvedev, genişletilmiş hükümet yapısında kendilerine oy vermeyenlerin de yer alması gerektiğini savundu.

Rusya Başbakanı Vladimir Putin’le hiçbir zaman rakip olmadıklarını, arkadaş olduklarını ifade eden Rusya lideri, “Bilmiyorum, muhtemelen çok az insan buna inanıyor. Biz yirmi yıldır günlük yaşantımızda rakip değil, yakın arkadaşız. Aksi durumda ben Moskova’da herhangi bir siyasi kariyer elde edemezdim” dedi.

Mart ayında başkanlık görev süresi dolacak olan Medvedev, kendi potansiyelinin tamamı ile kullanıldığını düşünmediği için siyasetten ayrılmadığını söyledi. Bir çok kimsenin devlet başkanı olduktan sonra çevresinde her şeyi tahrip etmesi, kedine yardım edenleri ortadan kaldırması gibi doğru olmayan bir kanıya sahip olduklarını hatırlatan Medvedev, Rusya’nın gelecek çıkarları için Putin’i aday olarak önerdiğini, bunun da geçmişe dönüş olmadığını savundu.

Mevcut şartları dikkate almaları gerektiğini kaydeden Medvedev, Putin’in reytinginin kendisinden fazla olduğunu belirtti. Parlamento seçimlerine Birleşik Rusya’dan birinci sırada aday olarak giren Rusya lideri, Mart 2012 sonrasında da kurulacak yeni hükümette görev alabileceğini kabul etmişti. Anayasa değişikliğinin ardından 6 yıla çıkarılan devlet başkanlığı süresi de dikkate alındığında, Rusya Başbakanı Putin’in 2024’e kadar Kremlin’de kalmasının yolu açılmış oldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89