• BIST 9645.02
  • Altın 2409.257
  • Dolar 32.5591
  • Euro 34.7092
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 21 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 3 °C

MAZLUMDER’in Afyon raporu: Saldırılar organize!

MAZLUMDER’in Afyon raporu: Saldırılar organize!
MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal başkanlığında heyet, Kürtlere yönelik saldırının gerçekleştirildiği Afyon’un Sultandağı ilçesinde incelemelerde bulundu.

MAZLUMDER tarafından Afyon’un Sultandağı ilçesinde yapılan incelemeler sonrasında hazırlanan raporda, Kürtlere saldıran grubun irtibatlı ve organize olduğu vurgulanırken, saldırı öncesinde bölgede bulunan Türk ailelerin kapılarına aynı boyda Türk bayrağı asmasının ise dikkat çekici olduğu vurgulandı.

MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal başkanlığında MAZLUMDER heyeti, Kürtlere yönelik saldırının gerçekleştirildiği Afyon’un Sultandağı ilçesinde yaptıkları incelemenin ardından rapor hazırladı. Raporda Sultandağı’nda bulunan Kürtlerin mevsimlik işçi veya sürekli işçi olarak çalıştıkları vurgulanarak, olay sonrasında Kıran ailesinden iki kişinin tutuklandığını, adli olayın ardından Kürtlere yönelik saldırılara dönüştüğü vurgulandı. Raporda, Kıran ailesinin evlerinin polis tarafından ablukaya alınmasının ardından çevrede toplanan grupların diğer Kürt ailelerin evlerine yönelik saldırı gerçekleştirdiğine işaret edildi. Raporda, saldırıya uğrayanlardan Sait Kıran’ın görüşmeleri şöyle aktarıldı: “Biz 9 aileyiz, 70-80 nüfus. Bitlis’ten geldik. 20 yıldır burada yaşıyoruz. İlçede 60-70 tane Kürt hane var. Olay olduktan sonra çok saldırı oldu. Bin, 2 bin kişi saldırdı. Diğer ilçelerden de gelenler oldu. Sultandağı’nda bu kadar insan toplanamaz. Mallarımıza paha biçildiği yalan. Öyle bir şey olmadı.”

'KÜRT VATANDAŞLARA GIDA SATIŞI YAPILMADI' 

Raporda esnafla yapılan görüşmelere yer verilirken, camlarına Türk bayrağı asan esnafların, “Burada çok büyük olaylar oldu. Kürt Türk olayları oldu. O yüzden bayrak astık” gerekçesine sığındığı belirtildi. Raporda vali ve kaymakamın ise Kürtlerin ilçeden gitmeleri yönünde girişimleri olmadığını belirttiği vurgulanırken, kaymakamlığın, olaylarda dışarıdan gelenlerin olmadığı savunmasını yaptığı kaydedildi.

Raporun “tespitler” bölümünde olayla ilgisi olmayan yurttaşlara yönelik saldırı yapıldığına işaret edilerek, şunlar vurgulandı: “Olayın tarafı olduğu iddia edilen kişilerin ailelerinde iki kişi tutuklanmış olmasına rağmen, aileler de cezalandırılmak istenmiştir. Saldırı düzenleyen kitle irtibatlı ve organize bir şekilde bir araya gelmiştir. Saldırıya farklı ilçelerden katılım olmuştur. Olaya karışmayan Kürt vatandaşlarının evlerine saldırı yapılmadan önce, Türk vatandaşları saldırıya uğramamak için evlerinin camlarına Türk bayrağı asmışlardır. Bayrakların aynı büyüklükte olduğu gözlemlenmiş ve saldırıdan önce asılmış olması bayrakların bir grup veya kişilerce dağıtılıp dağıtılmadığı konusunda soru işareti oluşturmuştur. Saldırılara karışan 20 kişi gözaltına alınmış, ancak herhangi bir tutuklama olmamıştır. Olaylardan sonra bir kısım esnaf kendi isteği ile bazı esnaflar da aldıkları tehdit sonucunda Kürt vatandaşlara gıda satışı yapmamışlardır."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89