• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 10 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 9 °C

Mazlum Der: Zamanlama oldukça manidar!

Mazlum Der: Zamanlama oldukça manidar!
Silvan'da meydana gelen çatışma ile ilgili olarak Mazlum Der Diyarbakır Şube Başkanı Av. Abdurrahim Ay basın açıklaması yaptı.

14.07.2011 günü ilimiz Silvan İlçesi Bayrambaşı Beldesi kırsalında meydana gelen çatışmada 13 asker ve örgüt üyesinin ölümü ile ilgili olarak Mazlum Der Diyarbakır Şube Başkanı Av. Abdurrahim Ay basın açıklaması yaptı.

14.07.2011 günü ilimiz Silvan İlçesi Bayrambaşı Beldesi kırsalında meydana gelen çatışmada 13 asker ve örgüt üyesinin ölümü ile ilgili olarak Mazlum Der Diyarbakır Şube Başkanı Av. Abdurrahim Ay basın açıklaması yaptı. Konuya ilişkin Ay'ın açıklaması şöyle:

"Dün ilimize bağlı Silvan İlçesi Bayrambaşı beldesi kırsalında meydana gelen çatışmada 13 asker ile 7 örgüt üyesi yaşamını yitirmiştir. Olayın acısını ortak acımız olarak bilip öncelikle yaşamlarını yitirenlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabr-ı cemil diliyoruz.

Bu olay, çözümü adına halen yeterli bir iradenin ortaya konamadığı ve somut adımların atılamadığı Kürt sorununda çözüm adına gecikilen her günün, herkes için nasıl da telafisi imkânsız yaralara sebep olduğunu bir kez daha göstermiştir.

Yaşanan olayın, Abdullah ÖCALAN'ın, devlet ile barış konseyi kurulması hususunda mutabakata varıldığını açıklamasından birkaç gün sonra, Demokratik Toplum Kongresi'nce demokratik özerkliğin ilan edileceği ve yemin krizi ile ilgili olarak BDP ve AKP arasında görüşmelerin devam edeceği günde meydana gelmesi ise oldukça manidar olup akla barışa en çok yaklaşılan her dönemde gerçekleşen benzer olayları getirmektedir.

Öte yandan farklı kaynaklardan alınan bilgiler, olayın meydana gelişi tarzı hususunda akla soru işaretleri getirmektedir. Nitekim bir açıklamada asker ve örgüt üyelerinin örgüt tarafından atılan el bombalarının çıkardığı yangında yaşamlarını yitirdikleri ifade edilirken bir diğerinde koruculara dayandırılan haberlerde ise 1 askerin ölümünden sonra bölgeye gelen uçaklarca yapılan bombardıman neticesinde diğer can kayıplarının yaşandığını ileri sürülmektedir. Dolayısıyla olay özü itibariyle raporlanmaya muhtaç görünmektedir.

Olayın sıcaklığı, bölgede devam ettiği bildirilen arama tarama faaliyetleri ile kısmi yangınlar nedeniyle şu an için bizzat tespit ile raporlama imkânı mevcut değildir. Ancak MAZLUMDER olarak olayın takipçisi olacağımızı, özellikle gerçekleşme zamanı itibariyle manidar olan bu olayın benzerlerinin yaşanmaması için sorumluluk sahibi herkesi şiddet ve operasyonlara başvurmadan bir an önce Kürt sorunun çözüm için diyalog çabalarını artırmaya ve somut adımlar atmaya davet ettiğimizi bildiririz."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89