• BIST 9067.22
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 17 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 7 °C

Mavi Marmara'da çok eksik var çok!

Mavi Marmara'da çok eksik var çok!
İsrail'in kanlı baskınına maruz kalan ve günler sonra Türkiye'ye gönderilen Mavi Marmara ve 2 gemideki incelemeler tamamlandı.

İsrail'in kanlı baskınına maruz kalan ve günler sonra Türkiye'ye gönderilen Mavi Marmara ve 2 gemideki incelemeler tamamlandı. İHH'den, birçok malzemenin eksik olduğu açıklaması geldi.

İsrail'in, 31 Mayıs'ta Gazze'ye yardım götüren filoya düzenlediği baskından sonra el koyduğu 3 Türk gemisinde, İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan incelemeler tamamlandı.

18497

3 savcı ile olay yeri inceleme ekiplerinin 'Mavi Marmara', 'Defne-Y' ve 'Gazze' gemilerindeki incelemelerinden sonra, üç gemiye ait olduğu belirtilen ve Defne-Y'de bulunan konteynerler indirildiği büyük iskelede açılarak içerisindeki malzemeler çıkartıldı.

Ekiplerin tek tek incelediği malzemeler, çalışmaların ardından İHH yetkililerine teslim edildi.

İHH görevlileri gemiye ait olan malzemeleri tekrar konteynerlere yerleştirirken, diğer kamera tripotları, basın mensubu araçları, monitör, laptop, elektrik-elektronik cihazların kamyonla İstanbul'daki İHH Merkezine götürüleceği belirtildi.

İHH Başkan Vekili Hüseyin Oruç, malzemelerin tasnifi sırasında yaptığı açıklamada, her üç gemiye ait olduğu belirtilen konteynerlerdeki malzemelerin sayımlarının yapıldığını, birçok malzemenin eksik olduğunu söyledi.

Oruç, şöyle konuştu:

"...yüzlerce kullanılmış bilgisayar vardı, katılımcıların bilgisayarları dönmedi, kameralar da yok, hem gazetecilerin, hem Vakfımıza ait kameralar yok, hiçbiri dönmedi. Buradaki malzemelerin sayımları yapılarak nelerin geldiği tespit edildi, onları teslim aldık, İstanbul'da İHH'nın deposuna göndereceğiz... Neler gelmediyse dava dilekçesinde olacak.''

HUKUKSAL MÜCADELE

Raporların hazırlanma sürecinin ardından her alanda hukuksal mücadelelerinin süreceğini kaydeden Oruç, ''Raporlamaları hukuksal mücadele için yapıyoruz. Çıkmayan eşyalar ve geminin tahribatı konusunda, hepsini raporlarda göreceğiz. Önümüzdeki birkaç hafta içinde bilirkişi raporlamaları da yapılacak. Hem Türkiye'de hem İsrail'de hem diğer ülkelerde, hem uluslararası alanda hem de BM'de ve diğer alanlarda yürütülen komisyonlarda bu raporlar birer tazminat hak edişleri olarak kullanılacak'' dedi.

Oruç, bir soru üzerine BM'den gemilere heyet gelip gelmeyeceğine dair kendilerine bilgi ulaşmadığını, savcılığı da intikal etmiş henüz bilgi olmadığını belirtti. Oruç, gemilerdeki adli ve kriminal incelemelerden sonra gemilerin teknik olarak hazırlığının yapılacağını, bütün makine ve malzemelerin elden geçirileceğini sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89