• BIST 9091.57
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 11 °C

Mardin'de F.Gülen'e tepki gösterisi

Mardin'de F.Gülen'e tepki gösterisi
Mardin'in Midyat İlçesi'nde bulunan sivil toplum kuruluş temsilcileri, “İsrail'den izin alınmalıydı” şeklinde gündeme gelen Fethullah Gülen'i protesto etti.

Mardin'in Midyat İlçesi'nde bulunan sivil toplum kuruluş temsilcileri, Gazze'ye yardım götüren gemiye İsrail askerlerinin düzenlediği saldırıyla ilgili “İsrail'den izin alınmalıydı” şeklinde yorumda bulunduğu iddiasıyla gündeme taşınan Fethullah Gülen'i protesto etti. 

Midyat Şoförler ve Otomobilciler Odası, Selahaddin Eyyubi Düşünce Derneği, Dinler Diller ve Medeniyetler Arası Diyalog Derneği, Midyat Genç İşadamları Derneği, Özgür Eğitim-Sen, İskenderun Mardinliler Derneği, Azim-Der, Özgür Düşünce Platformu, Habsunnes Evrensel Yaşam Platformu, Midyat Genç Kalemler Derneği temsilcilerinden oluşan yaklaşık 30 kişi, İsrail ve Fethullah Gülen'i protesto etmek için bugün öğlen saatlerinde Barış ve Kardeşlik Parkı'nda toplandı. Temsilciler ‘No emperyalizm, no siyonizm', ‘Yazık ettin hoca', ‘Hoca bu ne loca', ‘Pensilvanya fetvasını kabul etmiyoruz', "Kutsallaştırmaya hayır' ve Kürtçe olarak ‘Yaşasın Filistin, ölsün İsrail' dövizleri taşıdı.

AĞIR ELEŞTİRİLER

Sivil toplum kuruluşları temsilcileri adına Mıhellemi Derneği Başkanı Mehmet Ali Aslan, şunları söyledi: “İnsanların şerefi ve onuru için hayatları pahasına Filistin için özgürlük gemisine binen gazilerimiz ve şehitlerimiz nerede? Hayatını kurtarmak için Amerika'ya kaçan ve oradan eline tutuşturulan metinlerle ahkam kesmeye çalışan hoca efendi nerede? Bir ayağı bu dünyada, diğer ayağı ahirette olan ve ömrünün büyük kısmını hak ve hürriyet arayışında geçirdiğini söyleyen sizlerin Gazze'ye yardım götüren gemide olmanız gerekirken, ‘Rotamız Amerika, yükümüz İsrail' gemisinde bulunmanız, kamuoyunu ciddi endişelere sevk etmektedir. Mazluma sırtınızı dönüp, zalime destek çıkmanız hangi kaide iledir. İsrail'de yaşayan bir kısım hakperest Yahudiler ve dünyanın farklı bölgelerindeki Hıristiyan, Budist, Hindu, Ezidi, Süryani, Ermeni, Sünni, Şii ve Alevi daha adını sayamadığım milyarlarca insanın vicdanı bu insanlık dışı saldırıyı kınarken, sizler hangi dinin, hangi mezhebin, hangi paradigmanın hizmetinde bu katli meşru göstermeye çalışıyorsunuz.”

İSRAİL BAYRAKLARI YAKILDI

Eylemde ayrıca, Fethullah Gülen Hocaefendi'nin Papa II. John Paul ve Türkiye Hahambaşı İzak Haleva ile çekilen fotoğrafları da yer aldı. Eylem sonrasında sivil toplum kuruluşu temsilcileri Gazze yardımı sırasında şehit olanlar için Fatiha okuyarak, İsrail bayraklarını yaktı. Göstericiler daha sonra olaysız dağıldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89