• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 12 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 5 °C

Maraş'a giden vatandaşlara engelleme!

Maraş'a giden vatandaşlara engelleme!
Kahramanmaraş'ta 24 Aralık 1978'de 100'den fazla kişinin öldüğü olayların 34. yıldönümü için anma yapmak isteyen Alevi örgütleri yine engellendi.

Valiliğin gerekçe göstermeden izin vermemesine karşın anma için Maraş’a gitmeye kararlı olan Alevi örgütleri Narlı ve Pazarcık ilçelerinde durduruldu.

İlçelerde bunlar olurken dün geceden kente gelen 200 kişilik bir grup, sabah, Belli Otel’in önünde anmaya izin vermeyen Kahramanmaraş Valiliği’ni kınayan bir basın açıklaması yaptı.

42495

Alevi Bektaşi Fedarasyonu’na bağlı kuruluşlar ve Maraş’taki Alevi dernekleri ile Alevi Bektaşi Konfederasyonu aracılığıyla Avrupa’dan gelenlerin oluşturduğu grup, bu açıklamanın ardından çeşitli illerden gelerek Narlı’da bekleyenlerle buluşmak üzere kent merkezinden ayrıldı. Kentin yerlisi Aleviler ise Gar Meydanı’nda bir süre bekledikten sonra Narlı’ya hareket etti.

POLİS OTOBÜS ANAHTARLARINA EL KOYDU

Alevi Bektaşi Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Özdemir, Radikal’e yaptığı açıklamada Jandarma ve çevik kuvvet ekiplerinin Narlı ve Pazarcık girişinde grupları engellediğini belirtti.

Ayrıca polis ekiplerinin Adana ve Mersin’den yola çıkacak otobüslerin anahtarlarına el koyduğunu da söyleyen Özdemir, “Şimdi herkes bulabildiği özel otomobillerle geliyor” dedi.

42494

Şu ana kadar zor kullanmayla karşılaşmadıklarını da kaydeden Özdemir, Narlı ile Kahramaraş arasındaki 20 km’lik yolda dört barikat kurulmasının ise anlamlı olduğunu ifade etti. Şu anda Narlı’da 1500-2000 civarında bir kitlenin beklediğini anlatan Özdemir, “Narlı’dan Maraşa’a gideceğiz. Ama öncelikle Pazarcık’ta engellenen arkadaşlarımızı almayı istiyoruz. BDP’li bazı milletvekilleri, Selahhitin Özer ve Kemal Büllül Narlı gişelerde bekletilen on civarında otobüsü almak üzere gittiler. Görüşüyorlar” diye konuştu. Adnan Özdemir, bugün her koşulda Gar Meydanı’nda basın açıklaması yapacaklarını da sözlerine ekledi. 

GEÇEN SENE GAZ YEDİLER

Alevi-Bektaşi Dernekleri Federasyonu Kasım ayında anma yapmak için başvurmuş; ancak bu başvuru kabul edilmemişti. Federasyon bunun üzerine Maraş’taki şubeleri üzerinden başvuruyu yinelemiş; ancak Kahramanmaraş Valiliği gerekçe göstermeden anmaya izin vermemişti.

Pir Sultan Abdal Derneği Başkanı Kemal Bülbül ise Radikal’e yaptığı açıklamada “Sözlü olarak bildirildi ve gerekçe söylenmedi. Biz her koşulda gideceğiz. Yitirdiğimiz canları anmak dışında talebimiz yok” demişti. Valilik, geçen yılki anmaya da izin verilmemiş, kente girmek isteyenlere gaz ve copla müdahale edilmişti. (Radikal)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89