• BIST 9457.07
  • Altın 2497.709
  • Dolar 32.5927
  • Euro 34.8193
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 24 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 7 °C

Malatya'da linç girişiminde ikinci gün!

Malatya'da linç girişiminde ikinci gün!
Malatya'da Sürgü Beldesi'nde, sahurda evinin önünde davul çalınmasına karşı çıkan bir ailenin evinin taşlanıp camlarının kırılmasıyla başlayan gerginlik gece de sürdü.

Malatya 'da Alevi ve Sünnilerin birlikte yaşadığı Sürgü Beldesi'ndeki gerginlik dün gece de devam etti. Alevi Evli ailesinin evine doğru dün gece de bir grubun yürüyüşe geçtiği, evlerinin önünde ateş açıldığı iddia edildi. Malatya Valisi Ulvi Saran sosyal paylaşım sitesi Twitter 'daki hesabından yaptığı açıklamada, "Sadece (önceki günden) kalan ufak çaplı bir gerginlik var. Sürgü'deki durum genel olarak sakin ve kontrol altında." dedi ve sağduyu çağrısında bulundu.

Vali Saran, sosyal medyada "Sürgü'de 500 kişinin toplandığı ve evi kuşattığına dair yer alan haberlerin" de gerçekleri yansıtmadığını söyledi.


Malatya'da saldırıya uğrayan Alevi ailenin, olay anında çektiği görüntüler...

Olayları protesto etmek için İstanbul Taksim Meydanı'nda ve Ankara Güven Park'ta dün gece gösteriler yapıldı. AKP , CHP ve BDP 'li milletvekilleri, Evli ailesinin yanında görüşmelerde bulunuyor. CHP milletvekili Veli Ağbaba, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Sürgü'de ilk yapılması gereken sukuneti sağlamaktır. Bu büyük oranda başarıldı." ifadelerini kullandı 

Sürgü Beldesi'ndeki gerginliğin iki gün önce Alevi Evli Ailesi fertlerinin, sahurda kapılarının önünden geçen davulcuya "Burada davul çalmayın" demesi ve davulcunun buna tepki göstermesi üzerine başladı. Tekbir getirip sloganlar atan 50- 60 kişilik saldırgan grubunun Evli ailesinin evinin önünde toplandıı, evi taşlayıp camlarını kırdı. Evin yanındaki ahır da yakıldı.

Evleri taşlanan ve ahırı yakılan Hüseyin Hasan Evli, "Bizim istediğimiz birlik beraberlik. Kardeş kardeş yaşamak istiyoruz. Biz böyle olaylar istemiyoruz. Çünkü neden? Çorum'da yaşandı, Maraş'ta yaşandı, Malatya 'da yaşandı da ondan. Biz kalkıp da bugüne kadar kimseyi incitmedik" dedi. Leyla Evli de, olaylar sırasında cep telefonu ile kaydettiği görüntüleri ve eve atılan taşları basın mensuplarına gösterdi.

"Bizi linç etmeye geldiler" diyen Leyla Evli, şunları söyledi: "Bizi öldürmeye gelmişler, zaten adamların amacı belliydi. 'Kürtlere ölüm', 'Alevilere ölüm', 'Sizi burada barındırmayız, gidin buradan, gitmeseniz de biz sizi öldüreceğiz' diyerek bizi tehdit ettiler. Biz sadece bir gece öncesinde dedik ki pencereyi açtık, 'Bizi rahatsız etmeyin biz uyuyoruz, oruç da tutmuyoruz. Ertesi sabah erkenden 4-5 kişi işe gideceğiz' dedik. Toplanan kalabalık, 'Biz Sivas katliamı gibi yapacağız', 'Madımak'taki gibi yapacağız, yakacağız sizi' dediler." (Radikal)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89