• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 5 °C

Malatya’da iki F-4 düştü: 4 pilot yaşamını yitirdi

Malatya’da iki F-4 düştü: 4 pilot yaşamını yitirdi
Malatya Akçadağ’da bulunan 7. Ana Jet Üstü Erhaç Havaalanı’ndan havalanan iki RF-4E Akçadağ’a düştü.

Malatya 7’nci Ana Jet Üssü’nden keşif uçuşu yapmak üzere havalanan 2 adet RF-4E tipi (Fantom) keşif uçağı Akçadağ ilçesi Ekinciler mevkii’nde düştü.

Olay, saat 19.30 sıralarında meydana geldi. Malatya 7’nci Ana Jet Üssü’nüden keşif uçuşu yapmak üzere havalanan iki adet RF-4 E tipi (Fantom) keşif uçağı irtibat kesildikten sonra radardan da kayboldu. Kısa süre sonra saat 19.40 sıralarında uçakların Akçadağ ilçesi Ekinciler mevkiinde düştüğü belirlendi. Kaza üzerine bölgeye Malatya, Diyarbakır ve Elazığ’dan AFAD ekipleri ile itfaiye ve ambulanslar sevk edildi.

AFAD ekiplerinin yaptığı aramalarda uçaklardan birinin enkazı Ekinciler mevkiinde tepe bir bölgede bulundu. Arazi taraması sırasında ise 4 pilotun cenazesine ulaşıldı.

Malatya Valisi Süleyman Kamçı, olayla ilgili yaptığı ilk açıklamada iki RF-4E tipi keşif uçağının radardan kaybolduğunu konuyla ilgili olarak askeri yetkililerden bilgi beklediklerini söyledi.

AFAD’dan yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

“Genelkurmay Başkanlığı’ndan alınan bilgiye göre 24.02.2015 günü akşam saatlerinde 2 adet F-4 savaş uçağı radardan kaybolmuştur. Malatya, Diyarbakır ve Elazığ AFAD ekipleri bölgeye sevk edilmiştir. Bir pilotumuzun cenazesine ulaşılmış olup, arama-kurtarma çalışmalarına devam edilmektedir.

Gelişmeler 7/24 takip edilmektedir.”

İÇİŞLERİ BAKANI ALA: “4 PİLOT ŞEHİT OLDU”

İçişleri Bakanı Efkan Ala, TBMM Genel Kurulu’nda, MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural’ın Malatya’da iki savaş uçağının düştüğüne dair basından haberler aldıklarını ve hükümet yetkililerinin bilgilendirmesini istedi. TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut’ta İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya söz verdi. Ala, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Maalesef bugün akşamüstü Malatya’dan havalanan iki savaş uçağımız daha sonra irtibat kesilmiş ve haber alınamamıştır. Jandarma Komutanı olay yerine ulaştı. Biraz önce rapor etmeye başladı. Kesin bilgi vermek üzere şu anda orada kesin rapor bekleniyor. Elimizde bana ulaşan bilgi, pilotlarımızdan ikisinin şehit olduğu diğer ikisi hakkında bilgi yok. Kısa zamanda bilgi edilecek. Genelkurmayımız da olay netleşince bize bilgi gönderecek. O zaman detaylı kesin bilgi arz ederim.”

İçişleri Bakanı Efkan Ala, ilerleyen dakikalarda TBMM’de parlamento muhabirlerine yaptığı açıklamada uçak kazasında “4 pilotun şehit olduğunu” söyledi.

GENELKURMAY: SAAT 19.05’TE RADAR İRTİBATI KESİLDİ

Genelkurmay Başkanlığı Malatya’da düşen RF-4E uçakları ile ilgili açıklama yaptı. İnternet sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Bu akşam 18.07’de Malatya’da konuşlu 7’inci Ana Jet Üssünden planlı gece uçuş eğitimi için kalkan iki RF-4E Keşif Uçağı ile saat 19.05’te radar irtibatı kesilmiş ve derhal arama faaliyetlerine başlanmıştır. Saat 20.45’te iki uçağımızın da enkazına ulaşılmış ve maalesef dört kahraman pilotumuz şehit olmuşlardır. Bu elim kaza neticesinde şahadet mertebesine erişen kahraman pilot arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet kederli aile fertlerine, Silahlı Kuvvetlerimize ve yüce Türk Milletine başsağlığı dileriz.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89