• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 10 °C

Mahmud Abbas: Dünya bizi tanısın

Mahmud Abbas: Dünya bizi tanısın
Filistin Devlet Başkanı Abbas, "BM'de Filistin Devleti'nin tam üyeliğini istiyoruz. Artık dünya bizi tanısın" dedi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, önümüzdeki hafta Filistin Devleti'nin Birleşmiş Milletler'in 194. üyeliği için yapacağı başvuru öncesi, Filistin halkına seslendi.

Abbas'ın, Ramallah'ta Mukata Başkanlık konutunda, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) temsilcileri, Filistinli grupların üyeleri ve bazı İşadamlarının da hazır bulunduğu toplantıda yaptığı açıklamalar, Filistin devlet televizyonu başta olmak üzere bazı kanallar tarafından naklen yayımlandı.

Kudüs'ün önceden de Filistinlilerin başkenti olduğunu, başkenti Kudüs olan Filistin devletini "geri kazanmak istediklerini" belirten Abbas, BM'nin Genel Kurul çalışmaları sırasında, üye olma taleplerini BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun'a iletmek üzere genel kurula katılacağını söyledi.

Abbas, "BM Güvenlik Konseyi'ne gidiyoruz...İnanmıyorsunuz değil mi...Ama biz bunu yapacağız" dedi.

"Biz yasal bir mücadele veriyoruz" diyen Abbas, İsrail'in işgaline son vermede gösterdikleri samimi çabaların nihayet bir çözüme eriştiğini, halihazırda BM üyesi ülkelerden 126'sının Filistin'i tanıdığını vurguladı, Filistin'e destek veren tüm ülkelere teşekkür etti.

BM Genel Kurulu'ndaki konuşmasında da Filistin halkının 63 yıldan fazladır çektiklerini aktaracağını belirten Abbas, işgal altındaki tek milletin Filistinliler olduğunu dile getirdi.

Filistinliler'e "Ayağınız nereye basarsa orası sizin ülkenizdir" diye seslenen Abbas, Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim yerlerinin yasal olmadığını, İsrail'le yıllardır sürdürülen müzakereler sırasında Filistinlilerin topraklarının küçüldüğünü ve milyonlarca Filistinlinin hala kamplarda yaşadığını anlattı.

İsrail'le müzakerelere dönüş kapısını da kapamayan Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Abbas, BM'den çıkacak sonuç ne olursa olsun, bu konuda ne kadar engelleme bulunursa bulunsun, bu müzakerelerin devam etmesi gerektiğinin altını çizdi. Abbas, "Sonuç ne olursa olsun, biz kurumlarımızda önemli ve düzgün kararları almaya devam edeceğiz" dedi.

İsrail'dan Abbas'a cevap

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın önümüzdeki hafta BM Genel Kurul çalışmaları sırasında, Filistin devletinin 194. üye olarak tanınma konusunda, BM Güvenlik Konseyine gideceklerini belirten konuşmasının ardından bir açıklama yayımlayan İsrail Başbakanlığı, "Barış, tek yanlı olarak BM'ye gitmekle veya terör grubu Hamas'a katılmakla sağlanmaz" ifadelerini kullandı.

Barışın "sadece İsrail'le doğrudan müzakerelerle sağlanabileceğini" belirten İsrail Başbakanlığı ayrıca, İsrail'le doğrudan barış müzakerelerinden kaçınan tarafın Filistin Yönetimi ve liderliği olduğunu öne sürdü, Filistin Yönetimi'nin BM yolundan vazgeçmesi halinde İsrail'de doğrudan görüşmeler için bir partner bulacağını ifade etti.

Bu arada İsrail basını, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Çarşamba günü New York'ta ABD Başkanı Barack Obama ile bir görüşme yapacağını, görüşmede Filistinlilerin BM başvurusu yanı sıra Türkiye ile İsrail arasındaki krizin ele alınacağını bildirdi.

Netanyanu'nun muhtemelen cuma günü de BM Genel Kurulunda konuşması bekleniyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89