• BIST 9549.84
  • Altın 2489.904
  • Dolar 32.5042
  • Euro 34.8156
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 24 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 10 °C

Madımak'ta 18 yıl sonra yine saldırı

Madımak'ta 18 yıl sonra yine saldırı
Sivas katliamının anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinliklerde polisle grup arasında arbede yaşandı. Polis grubu biber gazı kullanarak dağıttı.

Sivas'ta Madımak Oteli'nde, 37 kişinin yanarak hayatını kaybettiği olayların üzerinden 18 yıl geçti.

Yıldönümü nedeniyle Sivas'ta anma etkinlikleri düzenlendi. Ancak Sivas Valiliği'nin iki gün önce anma etkinliklerin Bilim ve Kültür Merkezi'ne dönüştürülen Madımak Oteli önünde yapılmasına izin verilmeyeceğini duyurması tartışmaya neden oldu.

Yaşamını yitirenleri anmak üzere aralarında olaylarda yaşamını yitirenlerin yakınlarıyla, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu üyelerinin de bulunduğu bir grup sabah saatlerinde toplandı.

29786

Ellerinde olaylarda ölenlerin fotoğraflarıyla, çeşitli pankart ve döviz taşıyan grup üyeleri Ethembey Parkı yakınlarında bir araya geldi.

Burada bir süre bekleyen grup üyeleri Bilim ve Kültür Merkezi'ne dönüştürülen eski Madımak Oteli binasının müze olması yönünde ve çeşitli sloganlar attı. Daha sonra Mevlana Caddesine doğru yürüyüşe geçmek isteyen grubun önüne, aralarındaki yaklaşık 20 kişi oturarak kortejin hareket etmesini engelledi. 

OTURMA EYLEMİ

''Bir pankart yüzünden kente yaklaşık 20 otobüsün girmesine izin verilmediğini'' belirterek, bu gerekçeyle oturduklarını belirten bu kişilerle kortejdekiler görüştü. Kortej sorumluları bu durumla ilgili yetkililerle görüştüklerini anlatarak, oturanlardan eylemlerine son vermelerini istedi.

29787

Yapılan görüşmeler sonucu kortej önünde oturan bu kişiler daha sonra eylemlerini bitirdi. Yürüyüşe geçen kortejdekiler güvenlik noktasında arandıktan sonra Mevlana Caddesi'ne alındı.

Bu arada anma programına katılan grup ile güvenlik güçleri arasında eski Madımak Oteli önünde gerginlik yaşandı.

Ethembey Parkı yakınlarında toplandıktan sonra Mevlana Caddesi'nden yürüyen grup üyeleri, bilim ve kültür merkezine dönüştürülen eski Madımak Oteli yakınlarına kadar geldi.

29788

POLİSTEN BİBER GAZI

Grup, buradaki polis bariyerleri önünde slogan attı. Olaylarda ölenlerin isimleri okunduktan sonra yaşamını yitirenlerin yakınları bina önüne alındı. Bu sırada bariyerleri aşmak isteyen grup ile polis arasında gerginlik yaşandı.

29791

Çıkan arbedede biber gazı kullanan polis, müdahale ettiği grubu dağıttı. Gruptan bazı kişiler bina önüne pet şişe ve çeşitli malzemeler fırlattı. Bir süre ara sokaklara dağılan grup, daha sonra tekrar polis bariyerleri önünde toplandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89