• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 23 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 13 °C

Lice’de asker müdahalesi, ölü ve yaralılar var

Lice’de asker müdahalesi, ölü ve yaralılar var
Lice’de karakol-kalekol inşaatlarına yönelik 15 gündür eylem yapan kitleye, polis ve askerler gaz bombaları ile müdahale etti.

Lice’de karakol-kalekol inşaatlarına yönelik 15 gündür eylem yapan kitleye, polis ve askerler gaz bombaları ile müdahale etti. Müdahale sonucu 2 kişinin yaşamını yitirdiği belirtiliyor.

ANF'de yer alan habere göre ise en az 4 kişinin öldüğü ve çok sayıda kişinin de yaralandığı bildiriliyor.

Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Çeper köyünde Bingöl-Lice karayolunu trafiğe kapatarak eylem yapan kitleye askerlerin müdahalesinde Ramazan Baran, Hacı Baki’nin yaşamını yitirdiği belirtiliyor.

Yaşamını yitirenlerden birisinin isminin Ramazan Baran olduğu ve 24 yaşındaki Baran’ın yaralı olarak getirildiği Dicle Üniversitesi’nde yaşamını yitirdiği belirtiliyor.

İMC TV’ye konuşan Lice Belediyesi Eş Başkanı Harun Erkuş Lice’deki asker müdahalesinde Ramazan Baran ve Hacı Baki Akdemir’in yaşamını yitirdiği, Ahmet Akeri’nin adlı kişinin ise ağır yaralı olduğunu söyledi. Erkuş, Hacı Baki Akdemir’in cenazesi Lice Devlet Hastanesi’nde olduğunu söyledi.

Dicle Haber Ajansı muhabiri Mehmet Cura ise Ramazan Baran’ın göğsünden aldığı kurşunla yaşamını yitirdiğini belirtti.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servisi’ne yaşamını yitirenlerin ve yaralıların getirilmesi sırasında ardından burada slogan atanlara polis gaz bombası ile müdahale etti.

Üniversite Acil Servisi önünde gerginlik devam ediyor.

Valilikten açıklama

Diyarbakır Valiliği, Lice’de meydana gelen olaylar ilgili yaptığı yazılı açıklamada bir kişinin yaşamını yitirdiğini biri asker 2 kişinin de yaralandığını belirtti.

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“07.06.2014 günü saat 18.00 sıralarında Diyarbakır – Bingöl karayolunun güvenliğini sağlayan güvenlik güçlerine yapılan silahlı saldırı sonucu, çıkan çatışmada 2 saldırgan yaralanmıştır.

“Askeri helikopter ile Dicle Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan saldırganlardan 1′i yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Diğer saldırgan ve yaralanan 1 askerin tedavisi sürmektedir. Cumhuriyet Başsavcılığınca gerekli soruşturma başlatılmıştır. Ayrıca konu idari yönden de takip edilmektedir.”

Müdahaleye tepkiler

- Lice’den gelen ölüm haberi üzerine İstanbul’da Gazi Mahallesi’nde protesto eylemi yapıldı.

- Kadıköy’de Altıyol’da bir grup Lice’de destek eylemi yaptı.

- Beşiktaş’ta oturma eylemi başladı.

- Okmeydanı ve Bağcılar’da eylem yapıldı, yapılan eyleme polis müdahale etti. Müdahale ile birlikte çatışmaların çıktığı belirtildi.

- Halk Muş’un Bulanık ve Varto ilçeleri arasındaki yol Alparslan 1 Barajı yakınlarındaki Koli Baba Dağı eteklerinde trafiğe kapattı.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89