• BIST 8718.11
  • Altın 2240.877
  • Dolar 32.3243
  • Euro 35.1697
  • İstanbul 9 °C
  • Diyarbakır 10 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C
  • Berlin -2 °C

Libyalı general: Türk gemilerini batırma emri aldım

Libyalı general: Türk gemilerini batırma emri aldım
Türkiye'nin Libya'da BM tarafından tanınan hükümetle yaptığı anlaşmaya, General Halife Hafter'in lideri olduğu Libya Ulusal Ordusu'ndan tepki geldi.

Trablus hükümetine savaş açan Hafter'e bağlı donanmanın Kurmay Başkanı Ferec el Mahdevi, 'bölgeye yaklaşacak Türk gemilerinin batırılması için emir aldığını' söyledi.

Halife Hafter’e bağlı donanmanın Kurmay Başkanı Ferec el Mahdevi, bölgeye yaklaşacak herhangi bir Türk gemisini batırma emri aldığını söyledi. Yunan televizyonu ALPHA TV’nde konuşan Mahdevi, Türkiye ve ülkesindeki Birleşmiş Milletler (BM) tarafından tanınan Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) arasında yapılan anlaşmaya sert tepki gösterdi.

Greek Reporter’in aktardığı habere göre Yunanca konuşan Mahdevi, Türkiye’yi sert bir dille tehdit ederek, ‘bölgeye yaklaşacak herhangi bir Türk gemisini batırma emri aldığını’ söyledi. Mahdevi, “Emir aldım. Türk arama gemileri varır varmaz, bir çözümüm var. Kendim gemiyi batıracağım. Hafter’dan emir aldım” ifadelerini kullandı.

‘TRABLUS’U ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ’

Birkaç gün önce Facebook’ta da bir paylaşım yapan Mahdevi, “Başkent Trablus’u özgürleştireceğiz. Türk rüyasını yok edeceğiz” diye yazmıştı. Akıcı bir şekilde Yunanca konuştuğu söylenen Mahdevi, 70’lerde Yunanistan’daki Deniz Akademisi’nde okudu.

Geçen ay Türkiye ile Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti arasında, ‘Güvenlik ve Askeri İşbirliği Mutabakat Muhtırası’ ile iki ülkenin uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarının muhafazasını hedefleyen ‘Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası’ imzalanmıştı. Söz konusu anlaşma, Yunanistan ve Mısır başta olmak üzere Avrupa Birliği’nin de tepkisini çekmişti.

ERDOĞAN: LİBYA’YA ASKER GÖNDERİRİZ

Dün Bilkent Üniversitesi’nde Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında düzenlenen bir programda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Libya’nın Birleşmiş Milletler tarafından tanınan meşru hükümeti eğer bir destek isterse Türkiye’den askerimiz Libya’ya gider mi?” sorusuna “Eğer Libya talep ederse yeterli derecede göndeririz” yanıtını vermişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti: “Ülkelere bunların bilgilerini sürekli veriyoruz. Asker gönderme konusunda Rusya’dan bir güvenlik şirketi söz konusu. Bu şirket oraya güvenlikçilerini göndermiş durumda. Libya bizden böyle bir talepte bulunursa biz Libya’ya da aynı şekilde elemanlarımızı yeteri derecede neyse gönderebiliriz. Bunlar bizimle böyle bir güvenlik anlaşmasını imzaladıktan sonra bir engel söz konusu değildir.” (Sputnik)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89