• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 10 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 9 °C

Libya'da 2 savaş uçağı düştü!

Libya'da 2 savaş uçağı düştü!
Libya havalimanlarında kaos yaşanıyor. Libya'dan bir an önce ayrılmak isteyenlerin tartıştığı haberleri geliyor.

Libya havalimanlarında kaos yaşanıyor. Libya'dan ayrılmak isteyenler arasında ülkeden bir an önce ayrılmak isteyenlerin tartıştığı haberleri geliyor.

Havalimanlarında Türklerin tahliyesi kontrollü şekilde devam ederken diğer ülkelerin vatandaşları arasında kaos yaşanıyor.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Türklerin tahliyesine ilişkin bugün verdiği bilgilerde 20'ye yakın ülkeden vatandaşlarının tahliyesi için Türkiye'den yardım istendiğini açıklamıştı

LİBYA'DA 2 SAVAŞ UÇAĞI HALKI BOMBALAMAMAK İÇİN PİLOTLARCA DÜŞÜRÜLDÜ

Libya hava kuvvetlerine ait bir uçak, pilotların Bingazi'yi bombalama emrini reddederek paraşütle atlamasının ardından düştü.

Libya'nın Kurina gazetesinininternetsitesinde yer alan ve askeri bir kaynağa dayandırılarak verilen haberde, kaptan pilot Attia Abdül Salim el Abdali ve yardımcı pilot Ali Ömer Kaddafi, Bingazi'yi bombalama emri aldı. Emri yerine getirmeyi reddeden pilotlar, Rus yapımı Sukhoi-22 tipi uçaktan paraşütle atladı. Pilotların uçaktan atlamasının ardından uçak Bingazi yakınlarında düştü.

Öte yandan İsveç Expressen gazetesine göre, Libya'nın istifa eden Adalet Bakanı Mustafa Muhammed Ebud El Celil, Libya lideri Muammer Kaddafi'nin, 1988 yılında 270 kişinin öldüğü Lockerbie bombalı saldırısının emrini verdiğine dair kanıtları olduğunu söyledi.

Mustafa Ebud el Celil, hükümet karşıtı protestoculara uygulanan şiddeti protesto etmek için görevinden istifa etmişti.

Muhaliflere katıldığını açıklayan eski Adalet Bakanı elinde Kaddafi'yi uluslararası areneda yakacak olan belgenin olduğunu açıkladı.

Libya'da yaşan şiddet olayları sonrası muhaliflere katıldığını açıklayan eski Adalet Bakanı elinde Kaddafi'nin Locarbie saldırısının planlarını eliyle verdiğine dair belgeler olduğunu açıkladı.

Libya lideri Muammer Kaddafi, El Megrahi'nin hapiste ölmesi halinde İngiltere ile tüm ticari anlaşmaları durduracağı tehdidinde bulundu

KADDAFİ YANDAŞLARI TRABLUS'TA GÖSTERİ YAPIYOR

Bölgedeki AFP muhabiri, onlarca göstericinin korna çalarak otomobillerle dolaştığını, yeşil bayraklar sallayarak, Kaddafi'nin resimlerini taşıdığını ve "halkın iktidarı ya da ölüm" yazılı büyük bir pankart taşıdığını belirtti.

Meydanda az sayıda güvenlik görevlisinin bulunduğu kaydedildi.

Kentin diğer bölümlerinde ise çoğu dükkanın kapalı olduğu, ancak fırınlar ve benzin istasyonları önünde kuyruklar görüldüğü belirtildi.

Devlet televizyonunda dün halka hitap eden Kaddafi, yandaşlarına bugünden itibaren gösteri yapmaları çağrısında bulunmuştu.

Öte yandan, CMA-CGM adlı bir Fransız denizcilik şirketi, Libya'daki durum yüzünden, ülkedeki tüm limanlar ve terminallerin geçici bir süre için kapatıldığını açıkladı.

TRABLUS'TA SİLAH SESLERİ

Libya'nın başkenti Trablus'ta Libya lideri Muammer Kaddafi'ye bağlı güçlerin sokaklarda ateş açtığı bildirildi.

AP ajansının, bir görgü tanığına dayanarak verdiği haberde, silahlı Kaddafi yanlıları ve Kaddafi'nin paralı askerlerinin bu sabah sokaklarda ateş açtığı belirtildi.

Görgü tanığı, protestoculara katılan yeğeninin dünden beri kayıp olduğunu da söyledi.

Bu arada ülkenin batısındaki Misurata'da yönetim karşıtlarının kentin kontrolünü ele geçirdiği kaydedildi.

Tanıklar, Kaddafi döneminden önceki bayrakları sallayan kent halkının bunu kornalarla kutladığını ifade etti.

Misurata'nın, hükümet karşıtı güçlerin eline geçen ilk batı kenti olduğu belirtildi.

Bir tanık, halkın kenti korumak, caddeleri temizlemek ve yaralıların tedavisi için komiteler kurduğunu anlattı.

LİBYA'NIN DOĞUSUNDA DURUMUN SAKİN OLDUĞU BİLDİRİLİYOR

Libya'daki isyanın merkezi Bingazi'de halkın, güvenlik kuvvetlerinin şehrin kontrolünü kaybetmesinden sonra kendilerini güvenli hissettikleri için silahlarını teslim etmeye başladığı belirtildi.

Kent sakinleri, silahların, kentin protestocuların kontrolüne geçtiğinden emin olan isyanın tertipçilerince toplandığını belirttiler.

Bölge halkı, ülkenin doğusunun büyük bölümünün Kaddafi karşıtlarının elinde bulunduğunu söylüyor. Doğudaki askerler de bölgede artık Kaddafi'nin emirlerinin geçerli olmadığını bildirdiler.

Vatandaşlar kentin dünden beri sakin olduğunu da belirtiyorlar. Doğudaki Tobruk kentinde de hala üniformalarını çıkarmamakla beraber artık Kaddafi'ye bağlılıklarını bildirmeyen askerlerin, doğunun artık Libya liderinin kontrolünde olmadığını söyledikleri bildiriliyor.

Bu arada, Libya muhalefeti tarafından internete koyulan yeni videolarda, hükümet karşıtı protestocuların, başkentteki bir meydanda kendilerini savunmak için beton bloklardan barikat oluşturduklarının görüldüğü kaydedildi.

Facebook'a gönderilen videolarda, muhaliflerin Trablus'taki bir binanın önüne Muammer Kaddafi öncesi döneme ait bir bayrak açtıkları da izleniyor. Ancak bu görüntüler bağımsız kaynaklanca doğrulanamıyor.

Kaddafi dün yaptığı konuşmada "kanın son damlasına kadar" savaşacağını söylemişti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89