• BIST 9890.16
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 29 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 13 °C

Libya füze yağmuruna tutuldu

Libya füze yağmuruna tutuldu
Libya'ya operasyonda ABD ve İngiliz savaş gemilerinden 112 seyir füzesi atıldı, 20 hedef vuruldu

Libya'ya düzenlenen operasyonda ABD ve İngiliz savaş gemileri ve denizaltılarından 112 seyir füzesi fırlatıldığı, toplam 20 hedefin vurulduğu açıklandı.

ABD Savunma Bakanlığı yetkilileri, hedef alınan noktaların, koalisyon güçleri hava kuvvetleri pilotları için tehlike yaratabilecek hedeflerle, sivillere zarar vermesi mümkün olabilecek hedefler olduğunu belirtti.

Füze saldırılarının ana amaçlarından birinin, "insanlı savaş uçağı uçuşlarının yapılmasının koşullarını oluşturmak olduğu" kaydedildi.

26682

Henüz Libya'da hiç bir ABD kara askeriyle, Libya semalarında ABD uçağı olmadığı kaydedildi.

ABD SAVAŞ UÇAKLARI DA OPERASYONA DAHİL OLACAK

Akdeniz'de konuşlu ABD savaş gemilerinden Libya'daki hava savunma sistemlerine füze saldırıları düzenleniyor.

Amerikalı savunma yetkililerince Washington'da düzenlenen brifingde, Libya'nın kıyı şeridindeki hedeflerin vurulmakta olduğu belirtildi.

Koalisyon güçlerinin, özellikle başkent Trablus ile Misrata çevresindeki hedefleri vurdukları bildirildi. Yetkililer, Bingazi çevresinde çok büyük bir operasyonun planlanmadığını ifade etti.

26681

Amerikalı yetkililer, ABD'nin operasyonda öncü konumda olduğunu belirterek, ABD savaş uçaklarının da operasyonlara dahil olacaklarını kaydetti. Bölgede koalisyon güçlerine ait yaklaşık 25 savaş gemisi ile 3 ABD denizaltısı olduğu, 5 ABD keşif uçağının da operasyonda yer aldığı ifade edildi.

Operasyonlara, şu anda ABD, Fransa, İngiltere, Kanada ve İtalya'dan oluşan koalisyon güçleri katılıyor.

Koalisyon güçlerinin operasyonunun, ABD Afrika Komutanlığı'nda olduğunu belirten askeri yetkililer, ABD'nin harekata katılım kapasitesine elektronik saldırının da dahil olduğunu açıkladı.

FRANSA: LİBYA'YA KARADAN OPERASYON ÖNGÖRÜLMÜYOR

Fransa Dışişleri Bakanı Alain Juppe, 'Libya'ya karadan bir çıkartma veya operasyon öngörülmediğini' söyledi.

26683

Dışişleri Bakanı Juppe, France 2 televizyon kanalına yaptığı açıklamada, 'uluslararası operasyonun hedefi, Libya halkının özgürleşmesine yardımcı olmak, onları Muammer Kaddafi'den kurtarmak olacak'dedi.

Operasyona uluslararası desteğin tam olduğunu ifade eden Juppe, Katar'ın askeri destek vermeyi taahhüt ettiğini, Birleşik Arap Emirlikleri'nden de bu tür bir desteği beklediklerini ifade etti.

'Kaddafi'nin, vatandaşlarına yönelik gözü kara bir şiddet uyguladığı' görüşünü dile getiren Juppe, 'uluslararası topluluk, Kaddafi'den, BM kararlarına uymasını bekliyor, ancak benim fikrimi sorarsanız bu konuda çok az umut var.'dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89