• BIST 8178.56
  • Altın 1682.445
  • Dolar 27.2043
  • Euro 28.9242
  • İstanbul 26 °C
  • Diyarbakır 32 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C
  • Berlin 16 °C

Le Monde: Katil(ler) binaya rahatlıkla girmiş!

Le Monde: Katil(ler) binaya rahatlıkla girmiş!
Le Monde gazetesi, Fransa'da aralarında PKK'nin kurucularından Sakine Cansız'ın da bulunduğu 3 PKK'li kadının öldürülmesi olayını yazdı.

Fransa'da Çarşamba günü gerçekleşen ve aralarında PKK'nin kurucularından Sakine Cansız'ın da bulunduğu 3 PKK'li kadının öldürülmesi ile ilgili incelemeler devam ediyor. Le Monde gazetesi, katilin kapıda şifre bulunan binaya zorlanmadan girdiğini iddia etti. Gazete, soruşturmayı yürüten kaynaklara dayandırdığı haberinde şifrenin gün içinde devre dışı bırakılmış olabileceğine değindi. 

Le Monde gazetesi, Türk gizli istihbaratının olaydaki rolüyle ilgili tartışmalara da değinerek, özellikle MİT'te son dönemde gerçekleşen reformların ve Susurluk skandalından sonra böyle bir ihtimalin çok zayıf olduğu vurgusunda bulundu. Gazete, Türkiye'de başlayan İmralı sürecinin de üçüncü bir ülke tarafından sabote edilme ihtimalinin konuşulan konular arasında olduğunu belirten gazete, bu konjonktürde İran ve Suriye'nin öne çıktığını vurguladı. Haberde, İran gizli servisleri tarafından İran Kürdistan Demokrat Partisi yöneticisi Abdurrahman Kasımlı'nın 1989 yılında Viyana'da öldürüldüğü hatırlatıldı. 

Le Figaro gazetesi de öldürülen kadınların irtibatta olduğu kişilerle görüşmek üzere Belçika ve Almanya'ya seyahat hazırığında olduklarını belirtti. Gazete, polis kaynaklarına dayandırdığı haberinde olayın Türkiye'de başlayan barış görüşmelerine denk gelmesinin rastlantı olabilme ihtimalinin çok düşük olduğunun altını çizdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89