• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Diyarbakır 25 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 27 °C
  • Berlin 20 °C

Lavrov ve Çavuşoğlu’dan ortak açıklama

Lavrov ve Çavuşoğlu’dan ortak açıklama
Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un suikast sonucu yaşamını yitirmesi sonrası Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan ortak açıklama geldi.

Ankara’da Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov’un suikast sonucu öldürülmesinin ardından Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Moskova’da bir araya geldi.

Lavrov ve Çavuşoğlu ikili görüşmenin ardından ortak basın açıklaması düzenledi.

Suikastle ilgili tüm detayların araştırılması gerektiğini belirten Sergey Lavrov, “Büyükelçi Karlov’un cenazesi ve ailesi Rusya’ya getirilecektir” dedi.

Çavuşoğlu: Sokağa Büyükelçinin ismini vereceğiz

Suriye toplantısı için Moskova’da bulunan Çavuşoğlu, şu açıklamalarda bulundu:

Ben yoldayken sizin büyükelçiniz, bizim dostumuz Andrey Karlov’a yönelik terör saldırısını bir kez daha lanetliyorum. Andrey Karlov, zor şartlarda bile görevini en iyi yapan önemli bir diplomattı. Rusya zaten her zaman en iyi diplomatlarını Ankara’ya gönderir, bu da ilişkilerimize verdiği önemi gösterir. Andrey Karlov, iyi bir diplomat olmanın yanı sıra harika bir insandı. En az Rusya, Rusya kadar Türkiye ve Türk halkı da üzgün.

Rusya da Türkiye de biliyor ki terör saldırısının hedefi ilişkilerimize zarar vermek ve kat ettiğimiz hedefleri yok etmektedir. Rusya ve Türkiye bunun farkındadır ve buna izin vermeyeceğini defalarca vurgulamıştır.

Hain, alçak terör saldırısının arkasındakini ortaya çıkarmalıyız. Uzmanlar Ankara’ya ulaştı ya da ulaşmak üzere. Sizin ve bizim uzmanlarımız şeffaf bir şekilde beraber çalışacak, bu saldırının arkasındakini açığa çıkaracaklar. Bu saldırının hesabı sorulacaktır.

Büyükelçiliğin bulunduğu sokağa Büyükelçinin ismini vereceğiz. Rusya ve Rus halkına başsağlığı diliyorum. Karlov’un ruhu şad olsun.

Lavrov: Türkiye’ye minnettarız

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise şunları söyledi:

Karlov’un öldürülmesine anında tepki gösterdiği için Türkiye’ye minnettarız.

Karlov’un öldürülmesi alçak bir terör eylemi. Rus soruşturmacılar, Karlov’un öldürülmesini incelemek için Ankara’ya gitti. Karlov’un öldürülmesi ardında kimlerin olduğu olabildiğince çabuk bir biçimde ortaya çıkarılmalı.

Karlov’un naaşı, Ankara’ya Rus soruşturmacıları götüren uçak ile Moskova’ya getirilecek.

Karlov’un öldürülmesi trajedisi, bizi terörizmle daha kararlı bir biçimde mücadele etmeye zorluyor. Teröristlere herhangi bir biçimde müsamaha gösterilemez. Karlov’un öldürülmesi Rusya, Türkiye ve İran olarak yapacağımız üçlü görüşmeyi çok daha gerekli hâle getiriyor. Bugünkü üçlü görüşmede bir anlaşmaya varılmasını bekliyoruz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89