• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 30 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C
  • Berlin 24 °C

Laik Devlet Fetva Alır mı?

Laik Devlet Fetva Alır mı?
Kılıçdaroğlu “türban raporu” talimatı verdi. CHP PM Üyesi Sencer Ayata, “AİHM’in türban kararını inceliyoruz. Din adamlarıyla da toplantı yapacağız.” dedi.

Erdoğan, başörtüsü yasağı için 'ulemaya sormalıydılar' deyince 'Laik devlet fetva mı isteyecek?' diye ayaklanan CHP'nin kendisi şimdi ulemanın kapısını çalıyor.

Ulemayı 'Yuh'layan CHP Ulema Kapısında

Genel Başkanlık koltuğuna oturduktan sonra başörtüsü konusundaki söylemleri nedeniyle eleştirilen Kemal Kılıçdaroğlu, "türban raporu" hazırlanması talimatı verdi. Çalışmayı CHP PM üyesi ODTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Sencer Ayata'nın yürüttüğü öğrenildi.

Ayata, "Uzlaşmaya dayalı, hiçbir kesimi rahatsız etmeden, hiçbir kesimin de zafere ulaştığını düşündürtmeden uzlaşma mümkün mü, bunun yanıtını arıyoruz" dedi.

Ayata, yaptığı açıklamada, Türkiye'de özellikle bazı konuların analiz etmeden uzak tartışmalar olduğunu belirterek, "türban" konusuna hassasiyetle yaklaştıklarını vurguladı. "Türban" konusuna çok taraflı bakmak istediklerini kaydeden Ayata, bu çerçevede yapılanları şöyle özetledi: "Bu çalışma uzun süredir devam eden ama araya referandum çalışmalarının girmesi nedeniyle durakladı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin türban konusunda verdiği karar incelendi. Yine Türkiye'de türbana ilişkin kararlar.. Referandum süreci nedeniyle ertelendi. Ancak hedefimizde din adamları ile bir toplantı yapmak da var. Din adamlarının türban konusundaki görüşlerine de başvurmak istiyoruz."

Ayata, çalışmanın uzun soluklu bir çalışma olduğunu ve referandum sürecinin ardından hız verileceğini belirterek, "Türban konusunu her yönden inceleyip, analiz edeceğiz daha sonra MYK'ya sunacağız" dedi.

CHP'nin "türban raporu"nu hazırlayan Sencer Ayata, eski Dışişleri Bakanı Turan Güneş'in kızı Prof. Ayşe Güneş Ayata'nın eşi. ODTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Ayata, CHP'nin 2010 yılındaki 33. Olağan Kongresi'nde en yüksek ikinci oyu olarak Parti Meclisi'ne seçildi.

KAZAN KALDIRMIŞLARDI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2005 yılında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin üniversitede başörtüsü yasağını onayan kararına yönelik olarak, "Başörtüsü konusunda mahkemenin söz söyleme hakkı yoktur. Söz söyleme hakkı din ulemasınındır." sözleri üzerine CHP'liler sert tepki göstermişti.

Dönemin CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç, "Türkiye hiç bir zaman Ayetullahlar devleti olamaz, olmayacak!" derken şu anda CHP İstanbul İl Başkanı olan İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek ise "Ulema sınıfı, Türkiye'nin iç hukuk düzeninde ve yönetim yapısında söz söyleme hakkı olan bir sınıf mıdır?" diye sormuştu...

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89