• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Diyarbakır 27 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 11 °C

Kuzey Kore ile Güney Kore arasında çatışma

Kuzey Kore ile Güney Kore arasında çatışma
Kuzey Kore'nin, Güney Kore'ye ait bir adaya açtığı top ateşinde, 1 Güney Koreli askerin öldüğü, 13 askerin de yaralandığı bildirildi.

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Kore'nin top ateşinde 1 askerinin öldüğünü, 13 askerinin de yaralandığını duyurdu.

Kuzey Kore'nin top ateşinin ardından Çin yönetimi, aralarındaki gerilim yeniden tırmanan Kuzey Kore ve Güney Kore'ye "barışa katkı yapmaları" çağrısında bulundu.

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hong Ley, Kuzey Kore'nin, Güney Kore'ye ait bir adaya top ateşi açmasıyla ilgili soruyu yanıtlarken "tarafların barışa ve istikrara katkı yapmak için daha fazla çaba harcaması gerektiğini" belirtti.

22738

Çinli yetkili, Pekin'deki olağan basın toplantısında, "konuyu yakından izlediklerini ve gerçek durumun teyit edilmesi gerektiğini" ifade ederek, Kuzey Kore'nin nükleer programıyla ilgili altılı görüşmelere geri dönülmesinin zorunlu hale geldiğini ileri sürdü.

Öte yandan, Rusya da, Kore yarımadasındaki "tehlikeli tırmanış" konusunda uyarıda bulundu.

22739

İnterfax ajansının haberine göre, Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, Kuzey Kore'nin Güney Kore'ye ait bir adaya yönelik topçu ateşinden sonra durumun bölgede tehlikeli bir tırmanışa yol açmamasının önemli olduğunu söyledi.

İki ülke arasında çatışma

Kuzey Kore ile Güney Kore arasındaki gerginlik, Kuzey'den bugün yapılan topçu atışlarıyla sıcak çatışmaya dönüştü. İki ülke arasındaki tartışmalı sınır bölgesinde bulunan Yeonpyeong adasına 200'den fazla top mermisi düşerken, onlarca evde yangın çıktı. Çok sayıda kişi yaralandı.

22740

Saldırının ardından Güney Kore ordusu alarma geçti. Topçu ateşine karşılık verilirken, F-16 savaş uçaklarının adanın batı kıyısına gönderildiği belirtildi.

Güney Kore: Top atışında 4'ü ağır 14 asker yaralandı

Güney Kore Yonhap haber ajansı, Kuzey Kore'nin İki ülke arasındaki tartışmalı sınır bölgesinde bulunan Yeonpyeong adasını top ateşine tutması sonucu 4'ü ağır 14 askerin yaralandığını duyurdu.

22741

Bu arada Güney Kore YTN televizyonu görgü tanıklarına dayanarak verdiği haberde top ateşinin durduğunu aktarırken, ada sakinlerinin de balıkçı tekneleri ile kaçtıklarını kaydetti.

Öte yandan Yonhap ayrıca Güney Kore ordusunun Kuzey Kore ordusunda top atışını durdurması yönünde mesaj gönderdiğini bildirmişti.

Kuzey Kore'nin top ateşi ile vurduğu ada boşaltılıyor

Kuzey Kore'nin top ateşi ile vurduğu Güney Kore'nin Yonbyong-Do adasının boşaltıldığı bildirildi.

22742

Güney Kore YTN televizyonu, adadaki köylerde bir çok evin yandığını ve 2 köylünün yaralandığını duyurdu. Yonhap haber ajansındaki habere göre ise Güney Kore yetkilileri, saldırıda hedef olan adadaki köyleri boşaltıp, köylüleri İnçon şehrine taşıyor.

Güney Kore Merkez Bankası acil olarak toplanıyor

Kuzey Kore'nin Güney Kore'ye ait Yeonpyeong adasına topçu ateşi açmasından sonra Güney Kore Merkez Bankası acil olarak toplanmaya karar verdi.

Güney Kore Merkez Bankası'ndan adını açıklamayan bir yetkili, Merkez Bankası üst düzey yetkililerinin acil toplantı yapacaklarını ve olayın piyasaya muhtemel etkilerini değerlendireceğini söyledi.

Yetkili, toplantıda faiz oranlarının gözden geçirilmeyeceğini de belirtti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89