• BIST 10276.88
  • Altın 2389.553
  • Dolar 32.3413
  • Euro 34.8304
  • İstanbul 17 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 22 °C

Kuvvetli yağış uyarısı!

Kuvvetli yağış uyarısı!
Yağışların; Marmara'nın batısı(Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Bursa ve İstanbul'un Avrupa yakasında), İzmir, Aydın, Manisa ile Muğla'nın kuzey ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin batı bölgeleri aralıklarla yağış alacak. 

Yağışların Marmara'nın batısı(Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Bursa ve İstanbul'un Avrupa yakasında), İzmir, Aydın, Manisa ile Muğla'nın kuzey ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı Marmara ve Ege'de 2 - 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar genellikle güney ve güneybatı, zamanla Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

Kuvvetli yağış uyarısı

Yağışların; Marmara'nın batısı (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Bursa ve İstanbul'un Avrupa yakasında), İzmir, Aydın, Manisa ile Muğla'nın kuzey ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuz şartlara karşı (yıldırım düşmesi, lokal su baskını ve ani sel, taşkın, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

ÜLKE GENELİNDE SON DURUM

Kırklareli:

Lüleburgaz ilçesinde akşam saatlerinde çıkan şiddetli fırtına yüzünden çok sayıda ağaç devrilirken sağanak sonucu bazı binaların bodrum katlarındaki evleri ve bodrum katlarını su bastı. Akşam saatlerinde başlayan fırtına, sağanak ve dolu yağışı ile devam etti. Fırtına nedeniyle kentin 10 değişik yerinde 25 ağaç devrildi.

Asırlık çınarların devrildiği fırtınada, park halindeki bir TIR yan yattı, İstanbul Caddesi trafiğe kapandı. Şiddetli sağanak ve dolu nedeniyle de Kurtuluş, Özerler, Yıldırım, Hürriyet, Durak, Sevgi ve Yılmaz mahallelerindeki bazı evleri ve bodrum katlarını su bastı.

Lüleburgaz Belediyesi itfaiye ekipleri, devrilen ağaçları yoldan kaldırma ve baskına uğrayan yerlerden suları boşaltmak için çalışmalarını sürdürüyor. İlçe Emniyet Müdürü Emir Bilget, olayları yerinden incelerken, yerel radyolardan da vatandaşlara ağaç veya çatı altlarında durmamaları konusunda uyarı yapılıyor.

Bu arada, polis ve itfaiye ekipleri de Lüleburgaz Deresi'nin taşma ihtimali nedeniyle bölgede nöbet tutuyor. Lüleburgaz'ın bir bölümüne elektrik verilemiyor.

Tekirdağ:

Tekirdağ ve ilçelerinde dün başlayan sağanağın, aralıklı olarak salı gününe kadar devam edeceği bildirildi. Tekirdağ Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, Tekirdağ ve ilçelerini etkisi altına alan sağanağın aralıklı olarak salı gününe kadar sürmesinin beklendiğini, ölçümlere göre son 24 saatte metrekareye 42.9 kilogram yağış düştüğünü belirttiler.

Kentte en yüksek hava sıcaklığının 17, en düşük ise 15 derece olacağını bildiren yetkililer, Tekirdağ'da yarın sabah 06.00'ya kadar kuvvetli sağanak beklendiğini, vatandaşların ani sel, su baskını ve yıldırım düşmelerine karşı dikkatli olmaları gerektiğini kaydetti.

Bu arada, Şarköy ve Çorlu ilçelerinde etkili olan gök gürültülü sağanak, yaşamı olumsuz etkiledi. Şarköy'de, Camikebir Mahallesi Olukbaşı Sokağı'ndaki bir apartmanın çatısına yıldırım düştü.

Atatürk, Sarıcapaşa ve Marmara caddeleri, kanalların tıkanması üzerine su altında kaldı. Kısa süreli araç ve yaya trafiğine kapanan caddeler, belediye ekiplerinin yağmur kanallarını açmasıyla normale döndü. Çorlu'da ise Hıdırağa Mahallesi'nde bazı evleri su bastı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89