• BIST 9524.59
  • Altın 2530.149
  • Dolar 32.5654
  • Euro 34.6382
  • İstanbul 12 °C
  • Diyarbakır 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 5 °C

Kurtulmuş özelini anlattı

Kurtulmuş özelini anlattı
HAS Parti lideri, siyaset dışındaki Numan Kurtulmuş’u Taraf’a anlattı: İyi bir Fenerbahçeliyim. Ezel ’in ilk birkaç bölümünü izledim.

HAS Parti lideri, siyaset dışındaki Numan Kurtulmuş’u Taraf’a anlattı: İyi bir Fenerbahçeliyim. Ezel ’in ilk birkaç bölümünü izledim. Annem iyi yemek yapar, ben beceremem.

Türk siyasetinde son dönemde yıldızı parlayan isimlerden biri olan HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş sıkı bir Fenerbahçe taraftarı çıktı. Trabzon maçı hariç Fenerbahçe’nin bu yıl oynadığı karşılaşmaların keyif vermediğini söyleyen Kurtulmuş‘un TV’de favori dizisi ise ünlü oyuncu Tuncel Kurtiz’in “Yeğen” lafıyla sembolleşen Ezel dizisi.

Olaylı kongrenin ardından Saadet Partisi’nden ayrılarak HAS Parti’yi kuran Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Taraf’a “Siyaset dışındaki Numan Kurtulmuş”u anlattı. Kavga dilinden uzak bir siyasi üslup tercih ettiğini vurgulayan Kurtulmuş aktif siyasetin yoğun temposuna rağmen yıllarını verdiği üniversiteden kopamamış.

İşte Kurtulmuş'un Taraf Gazetesi muhabiri Ozan Sürücü'ye özel açıklamaları...

Özel sorunlarını da bana anlatıyorlar

Haftada bir gün İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde ders veren Kurtulmuş, öğrencilerinden bahsederken adeta gözleri parlıyor: “Üniversiteden, dersten kopmamak benim için çok önemli. Siyasetin günlük telaşının içinde haftada bir gün, pazartesi günleri, çok önemli bir şey olmazsa telefonumu da kapatıyorum, kimse bana ulaşamıyor. Sürekli öğrencilerimle ilgileniyorum, onlarla vakit geçiriyorum. Bu hem bana zihni bir yenilenme imkanı veriyor, hem de 18-20 yaşındaki gençler ne düşünüyor, nasıl hissediyor, olaylara nasıl bakıyor onu görme fırsatı yakalıyorum. Bir bakıma gençleşiyorum. Aynı şekilde çok farklı düşünce yapısına sahip öğretim üyesi arkadaşların fikirleri, uyarıları ve tesbitlerini dinliyorum. Bu da bir zenginlik katıyor Dersime siyaseti asla bulaştırmıyorum. Ancak öğrenciler zaman zaman bizim siyasi faaliyetlerimizi konuşup dersi kaynatmaya çalışıyor. Buna müsaade etmiyorum tabii ki.”

Öğrencilerinin zaman zaman kendisiyle özel sorunlarını da paylaştığını ekleyen Kurtulmuş, tez konusu ve üniversite seçimi için gelenlerin yanı sıra “Erkek arkadaşımdan ayrıldım. Ne yapayım” diye soran bile olduğunu vurguluyor.

Küçük oğlumun lafı çok üzdü

Siyasetin en zor yanının ailesinden uzak kalmak olduğunu belirtiyor genç lider.

“Haftanın en fazla üç günü

İstanbul’da iki gün Ankara’da oluyorum. Geri kalan günlerde de Anadolu’da geziyoruz. Üç çocuğumun üçü de okuyor. Doğal olarak benim bu tempomdan şikayetçiler. Mesela geçen ay hiç unutamayacağım bir şey yaşadım. Küçük oğlum dersleriyle ilgili bir mesele konuşulurken annesinden yardım istedi. Ben de kendimce meseleye bir çözüm üreteyim, yorum yapayım dedim. ‘Baba bunu söylüyorsun ama ne zaman benim derslerimle ilgilendin ki bunu söylüyorsun’ dedi ve çok üzüldüm.”

Ailemle kahvaltıdan vazgeçmem

Kurtulmuş için ailesiyle en önemli paylaşım anı kahvaltılar: “Siyaset hayatım boyunca da hep şuna dikkat ettim; eve ne kadar geç gidersem gideyim mutlaka çocuklarım okula giderken kahvaltıda birlikte olmaya, vakit geçirmeye dikkat ettim. İyi hazırlanmış, süslenmiş bir sofrada sohbet eşliğinde, zaman ayırarak iyi bir kahvaltıdan vazgeçemem.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89