• BIST 9008.92
  • Altın 2281.932
  • Dolar 32.3179
  • Euro 35.0593
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C
  • Berlin 8 °C

'Kürtlerle Savaşmamalıyız'

'Kürtlerle Savaşmamalıyız'
Kanal D ekranlarında yayınlanan “Artiz Mektebi”nin jüri üyeleri Türk jet uçaklarının Kandil’e operasyon düzenlemesini yadırgadı.

Kanal D ekranlarında yayınlanan “Artiz Mektebi”nin jüri üyeleri Türk jet uçaklarının Kandil’e operasyon düzenlemesini yadırgadı.

FİLLER TEPİŞİYOR, ÇİMENLER EZİLİYOR

Artiz Mektebi’nin jüri üyelerinden oyuncu Nurgül Yeşilçay, şehit haberlerinin geldiğini gün programı kesmeyerek tepki çekmelerine anlam veremediğini ifade ederek “Belki o şehit çocuklarımızda bir iki gün önce gülüp eğleniyorlardı. Sonra birileri yukarıda bir oyun oynuyor, olan aşağıda ki gençlere oluyor. Filler tepişiyor ama olan çimenlere oluyor. Ama onların çocukları Amerika’larda okuyor, askerlik yapmıyor, olan yine alt tabaka insanlara oluyor. Hepimizin çocuğu var, memlekette kötü şeyler oluyor ve biz sanki televizyonda felan uzaylı gibi gösteriliyoruz. Sanki bunlar hiç etkilenmiyor gibi gösteriliyoruz. Tabii ki herkes gibi bizde etkileniyoruz.” dedi. 

KANLA BU İŞ ÇÖZÜLMÜYOR

Ak Parti’ye yakınlığı ile bilinen Sinan Çetin ise kan dökmenin çözüm olmayacağını ifade ederek “Kanla çözülmeyeceğini, silahla çözülmeyeceğini hepimiz biliyoruz. Ben başbakandan daha sakin olmasını rica ediyorum. Öfke ile kalkmak sinir ile davranmak kan dökmek bu meseleyi çözseydi, 30 senede çözerdi. Demek ki bu iş kan dökerek olmuyor. O yüzden barışın sesçileri, barışın seslendirenleri, aklı selim insanların bu tür sıcak durumlarda daha çok konuşmaları lazım. Daha çok sakinleşmemiz lazım. Çünkü sonuç olarak 20 milyon kürt vatandaşımızdan bahsediyoruz.” diye konuştu. 

BARIŞ MASASI KURMALIYIZ

Kürtlerle savaşarak bir yol alamadığımızı söyleyen Sinan Çetin “Onlarla dövüşe dövüşle bir yol alamadık. O yüzden ne olursa olsun, bir barış masası kurmalıyız. Ve ne olursa olsun bu meseleyi çözmeliyiz. Çünkü kanla hiçbir yere varamayacağımız anlaşıldı. Öfke doğuran her türlü demeçten uzak durmalıyız. Çünkü sonuç olarak biz konuşuyoruz, çocuklar ölüyor. Her öfke bir çocuk ölüyor. O yüzden çok dikkat etmeliyiz.” dedi

YANGINA KÖRÜKLE GİDENLERİ KINIYORUM

Müjde Ar ise şiddete karşı olduğunu kaydederek “Nurgül’ün duyarlılığını ve nasıl bir insan olduğunu biliyorum. Çok seviyorum onu. Sinan’ın ve Nurgül’ün söylediklerine canı gönülden katılıyorum. Ve sadece şunu söylemek istiyorum. Bu kahredici savaş ateşini barışla söndürmek yerine, buna körükle gidenleri hangi taraftan olursa olsun kınıyorum. Bir kadın olarak, anne olarak, insan olarak sarılmak için 4 gözle bekledikleri yavrularını toprağa bırakanlara çok büyük sabırlar diliyorum.” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89