• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 11 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 6 °C

Kürtçe öğretmeni atanmadı, Seçmeli Kürtçe yok sayıldı

Kürtçe öğretmeni atanmadı, Seçmeli Kürtçe yok sayıldı
Kürtçe Öğretmenleri Platformu tarafından yapılan açıklamada Kürtçe öğretmenlerin atanmaması ve Seçmeli Kürtçe dersinin yok sayıldığı belirtiliyor.

Çoğunluğu Mardin Artuklu Üniversitesinden mezun Kürtçe Öğretmenlerinin oluşturduğu Kürtçe Öğretmenleri Platformu tarafından yapılan açıklamada Kürtçe öğretmenlerinin yaşadığı mağduriyete dikkat çekilerek hükümetin sözlerini yerine getirmediği ifade edilirken bir taraftan da bazı okul yöneticilerinin öğrencilerin Kürtçe Seçmeli dersi seçmemesi için özel çaba sarfettiği, forumlarda oynama yaptığı iddia ediliyor.

Kürtçe Öğretmenleri Platformu’nun yaptığı açıklamada, “Öğretmen atamalarının yapıldığı geçtiğimiz günlerde, çeşitli medya organlarında, Başkabakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç, Sayın Hüseyin Çelik gibi hükümet yetkilileri tarafından bu öğretmenlerin atanacağı hususu tekrar gündeme getirildiği halde; bu konuda somut herhangi bir adım atılmadığı gibi, MEB’e bağlı okullarda Kürtçenin öğrenciler tarafından seçilmesi yönünde bazı olumsuzluk yaşandığı da bazı veli ve öğrencilerce ifade edilmektedir.” deniyor.

Platform tarafından yapılan açıklamada şu görüşlere yer veriliyor:

“Bilindiği gibi, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılından itibaren ortaöğretimde, Kürtçe seçmeli derslerin verilmesi kararı alınmış, başta Mardin Artuklu Üniversitesi olmak üzere çeşitli üniversitelerin enstitülerine, bu seçmeli dersleri okutmak üzere öğretmen yetiştirilmesi talimatı verilmiştir. Bu doğrultuda söz konusu üniversiteler, Kürtçe öğretmenleri yetiştirmek üzere ilana çıkmış ve mezun olan öğretmenlerin 2013 Eylül ayından itibaren kadrolu olarak atanacağını duyurmuştur. Bu resmi duyuruya istinaden, birçok öğretmen adayı eğitimlerini tamamlamış ve 2013 Eylül ayında atanmak üzere hazırlanmıştır. Öğretmen atamalarının yapıldığı geçtiğimiz günlerde, çeşitli medya organlarında, Başkabakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç, Sayın Hüseyin Çelik gibi hükümet yetkilileri tarafından bu öğretmenlerin atanacağı hususu tekrar gündeme getirildiği halde; bu konuda somut herhangi bir adım atılmadığı gibi, MEB’e bağlı okullarda Kürtçenin öğrenciler tarafından seçilmesi yönünde bazı olumsuzluk yaşandığı da bazı veli ve öğrencilerce ifade edilmektedir. Söz konusu şikayetlerden bazıları; - Okulların ilk haftasında öğrencilere verilen Seçmeli Ders Formları’nda; Kürtçe, Abazaca, Adığece gibi diller, “Yaşayan Diller” maddesi olarak topluca verilmekte ve öğrencilerde hangi dersi seçeceğine yönelik net bir fikir oluşmamaktadır. Bazı okul idarecileri tarafından, Seçmeli Ders Formu’nda oynama yapılarak, öğrencilerin yaptığı seçimler, başka seçmeli derslerle değiştirilmektedir. Atanmayı bekleyen Kürtçe öğretmenleri olmasına rağmen; bazı okul idarecileri tarafından, “Kürtçe Öğretmenleri yok” gerekçesiyle, öğrencilerin seçmeli Kürtçe dersi talepleri iptal edilmekte ve sınıf açılmamaktadır.

“Sonuç olarak; Seçmeli Kürtçe dersi hakkındaki söz konusu iddiaların doğruluğunun araştırılması ve kadro bekleyen Kürtçe öğretmenlerine verilen, “Sözleşmeli” de olsa atama sözlerinin tutulması, aciliyet arz etmektedir. Kürtçe Öğretmenleri Platformu olarak, en geç önümüzdeki haftanın ilk günlerinde, herhangi bir olumlu ve tatmin edici somut adımların atılmadığı takdirde, geniş bir katılımla ve demokratik çerçevede tepkimizi ortaya koyacağımızı bildiririz. “

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89