• BIST 9089.58
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 14 °C

Kürt Ulusal Kongresi yeniden ertelendi

Kürt Ulusal Kongresi yeniden ertelendi
İki ay aradan sonra yeniden bir araya gelen Kürt Ulusal Kongresi Hazırlık Komitesi 3 saatlik toplantının ardından 25 Kasım'da yapılması beklenen toplantıyı yeniden erteledi.

Federal Kürdistan Bölgesi parlamento seçimleri gerekçe gösterilerek 15 Eylül'den 25 Kasım'a ertelenen Kürt Ulusal Kongresi hazırlıkları kapsamında saat 16.00'da başlayan toplantı, Federal Kürdistan Bölgesi Başkanlık Divanı'nda yapıldı.

Basının alınmadığı toplantıya aralarında DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk, KCK Yürütme Konseyi üyeleri Ronahi Serhat ve Zeki Şengali, BDP Kars Milletvekili ve Kongre Hazırlık Komitesi üyesi Mülkiye Birtane, DDKD Genel Başkanı İmam Taşçıer, Azadî İnisiyatifi Genel Koordinatörü Adem Özcaner ve Ömer Baleki, KNK Eşbaşkanı Nilüfer Koç, Muhamed Haci gibi isimlerin de aralarında bulunduğu Kongre Hazırlık Komitesi üyeleri katıldı.

Toplantıya YNK Politbüro üyesi ve Federal Kürdistan Bölgesi Parlamentosu eski Başkanı Adnan Müfti ile KDP Politbüro üyesi Pıştewani Sadik gibi daha önceki Kongre Hazırlık Komitesi'nde yer almayan farklı isimler de katıldı.

48659

3 saatlik toplantının ardından 25 Kasım'da yapılması beklenen toplantı yeniden ertelendi. Toplantıda Hazırlık Komitesinin tekrar bir araya geleceği ve önümüzdeki günlerde yapılacak toplantıda kongre tarihinin yeniden belirleneceği ifade edildi.

Kürt Ulusal Kongre Hazırlık Komitesi'nden özür açıklaması

Kürt Ulusal Kongresi Hazırlık Komitesi, bugün Hewler'de düzenledikleri toplantının sonucuna ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, 25 Kasım'da yapması planlanan kongrenin ertelenme gerekçesinin bazı siyasi sorunlar ve hazırlıkların tamamlanmamasından ötürü kongrenin belirlenen tarihte yapılamayacağını ve bu sorunlar giderildikten sonra; ancak yeni bir tarih belirlenebileceği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Kürt Ulusal Kongresi Hazırlık Komitesi bugün Hewler'de toplantısını yaptı. Kongrenin yapılması için yürütülen açık tartışmalardan sonra gerekli hazırlıkların yetişmemesinden ötürü kongrenin 25 Kasım günü yapılması kararlaştırılmıştı. Bazı siyasi sorunlardan ve hazırlıkların tamamlanmamasından ötürü ulusal kongre belirlenen tarihte yapamayacağız. Bundan dolayı da her dört parça Kürdistan’ı temsil eden tüm siyasi partilerin temsilcilerinden oluşan Kongre Hazırlık Komitesi'nin tüm üyeleri adına kamuoyundan özür diliyoruz." 

Açıklamada, kongre hazırlık komitesinin kongrenin uygun bir zamanda yapılması için gereken hazırlıkları sürdürmekte ısrarcı olacağına yer verilerek, "Siyasi sorunların öncelikli olan ulusal çıkarlar gözetilerek ve diyalogla çözülmesini umut ediyoruz ki, bu ulusal kongre zeminini de güçlendirecektir. Bir kez daha belirtiyoruz ki, teknik hazırlıkların tamamlanması ve Kürt Ulusal Kongresi'nin yapılmasının önünde engel oluşturacak her türlü soruna ilişkin toplantılarını sürdürmeye devam edecektir" denildi.

  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89