• BIST 9452.29
  • Altın 2497.062
  • Dolar 32.585
  • Euro 34.7887
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 24 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 7 °C

'Kürt Ulusal konferası'na ABD ve Türkiye de gelsin'

'Kürt Ulusal konferası'na ABD ve Türkiye de gelsin'
Ahmet Türk, Haziran ayında Kürdistan Federe bölgesinde yapılması planlanan konferansa ABD ve Türkiye'nin gözlemci olarak katılmaları için davet edileceğini açıkladı.

Mardin bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, Haziran ayında Kürdistan Federe bölgesinde yapılması planlanan "Kürt Ulusal Konferansı"na ABD ve Türkiye'nin gözlemci olarak katılmaları için davet edileceğini açıkladı.

Mardin bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, Van bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk ve BDP Grup Başkanvekili Ayla Akat ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Ortadoğu'da yaşanan gelişmelere değinen Türk, "Kürtler özgürleşmeden Ortadoğu'ya demokrasi gelmez. Başbakan Erdoğan, Ortadoğu'daki gelişmeleri destekliyor, ama kendi ülkesindeki olup bitenleri görmüyor. Başbakanın bu politikaları bizi kaygılandırıyor. Bu topraklarda Türk'ün kaybetmesi Kürdün kaybetmesi anlamına geliyor. Gelin birlikte kazanalım ve ölümlerin önüne geçelim. Bunu başarabiliriz. Her şeyden önce kader ortaklığımız var. Kürtlerin taleplerini gözardı edersek birçok şeyi kaybedebiliriz. Yarın çok kötü olabilir. Kürt halkının hukukunu tanımak kimseye kaybettirmez. Eriterek yok sayarak sonuç alınmaz" dedi.

"IŞIKLAR YANIP SÖNSÜN ULUDERE AYDINLANSIN"

Uludere olayının kapatılmaya çalışıldığını iddia eden Türk, "Buna asla izin vermeyeceğiz. 28 Şubat günü sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte Uludere'ye gidip olayının unutulmaması için açıklama yapacağız. 28 Şubat günü saat 20.00 ile 20.30 arasında olayın aydınlatılması için Türkiye genelinde halkımızın ışıklarını yandırıp söndürmesini istiyoruz. Işıklar yanıp sönsün, Uludere aydınlatılsın" diye konuştu.

"PKK KATILMAZSA EKSİK BİR KONFERANS OLUR"

Kürdistan Federe bölgesinde yapılması planlanan 'Kürt Ulusal Konferansı' ile ilgili bölgesel Kürt yönetimi lideri Mesut Barzani'nin "PKK silahları bırakmazsa konferansa davet etmeyeceğiz" açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını kaydeden Türk, "Irak'ta Kürtlerin ortak bir proje etrafında siyaset yapması için görüş alışverişinde bulunduk. Sayın Barzani konferansa herkesin katılacağını ifade etti. 4 parçada hazırlıklar şimdiden başladı. Bir sorun varsa çözümü konusunda beklentiler varsa bütün Kürtlerin ortaklaşması gerektiğine dair açıklama yapmıştır. Bu nedenle PKK konferansa katılacak. PKK katılmazsa eksik bir konferans olur" dedi.

"ABD VE TÜRKİYE OLMALI"

Yapılacak konferansa ABD ve Türkiye'yi davet edeceklerini kaydeden Türk, "Kürtlerin kimseden saklayacağı bir şey yok. Değişim dönüşüm yapılırken Kürtler kendi geleceğini güvenceye almak istiyor. Kürtlerin bu taleplerini tüm dünya tarafından bilinmesini istiyoruz. Bu nedenle ABD ve Türkiye konferansa gözlemci göndermeli. Biz kendilerini davet edeceğiz. Her parçada Kürtlerin beklenti ve ihtiyaçları nelerdir diye açık bir konferans yapacağız. ABD ve AP Kürt sorunu konusunda bugüne kadar Kürtleri ezen kişilerden bilgi alıyordu. Ama gelip bilgiyi muhataplarından alsınlar. Konferansa ne kadar gözlemci katılırsa sorunun çözümü konusunda o kadar önemli gelişmeler yaşanır" ifadelerini kullandı.

"ÇATIŞMALAR OLSA BİLE KONFERANS YAPILACAK"

Amaçlarının silahların olmadığı bir dünya yaratmak olduğunu kaydeden Türk, "Gönül ister ki konferans yapılırken çatışmalara zemin çıkarmayacak bir ortak yapılsın. Ama çatışmalar olsa bile konferansı ertelemeyeceğiz" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89