• BIST 9822.92
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Diyarbakır 24 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 8 °C

Kürt açılımına Barzani'den destek geldi

Kürt açılımına Barzani'den destek geldi
Neçirvan Barzani, Türkiye'deki Kürt açılımının kendilerini sevindirdiğini ve bu projeye herkesin katkı sağlaması gerektiğini söyledi.

Irak'ın kuzeyindeki Bölgesel Hükümetinin Başbakanı Neçirvan Barzani, Türkiye'de ki Kürt açılımının kendilerini sevindirdiğini ve bu projeye herkesin katkı sağlaması gerektiğini söyledi.

Barzani, Türkiye'deki Kürt sorunun barışçıl çözüm projesi hakkında Türk haber ajanslarına özel yazılı açıklamada bulundu.

Barzani, Türkiye'deki Kürt sorunun çözülmesi için atılan barış projesinin adım adım ileriye doğru gitmesinden dolayı çok sevinçli olduğunu belirtti.

Türkiye'deki Kürt açılımının Irak Kürt halkının ve barışı seven Irak halkını sevindirip ümitlendirdiğini ifade edilen açıklamada, Barzani 'Atılan bu adım için biz Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Türkiye Başbakanı Recep Tayip Erdoğan'ın bu konulardaki çok değerli demeçlerini destekliyoruz. Aynı zamanda şunu vurgulamak isteriz ki Kürt sorunu Türkiye'de barışçıl yollarla çözülmesi gereken bir konudur. Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın DTP lideri Ahmet Türk ile yapığı görüşme nedeniyle çok mutlu olduk. Bu görüşme Türkiye ve dışarıdaki Kürt halkları için iyimser ve ümit vericidir. Ümidimiz görüşmenin sonucu bu sorunun çözümü için demokratik adalet ve insanlık için başarı olur.' ifadelerine yer verdi

Barzani, sorunun çözümüne yönelik adımları sevinçle karşıladıklarını ifade edilerek bu projeye ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarına dikkat çekti. Neçirvan Barzani, şöyle devam etti: 'Kürt sorunun komşu ülkemizde barışçıl çözümü Irak halkları arasında barış ve sorunlarımızı çözümünde de destek ve örnek olur. Umarım Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Irak bölgesi arasındaki ilişkiler daha da güçlenecek. Bu da Türkiye ve Irak ilişkilerinin daha da güçleneceği anlamına geliyor. Ümidim Türkiye'de tüm halklar bu barışçıl projeye destek verirler ve arka çıkarlar. Erdoğan Hükümetine destek verip uygun zemin hazırlarlar. Bu proje herkesin desteği ile de başarıya ulaşacak. Umarım Türkiye'de ki siyasi partiler bu projeye destek veriler. Kürt sorununa barışçıl çözüm önerisi Türk ve Kürt halklarının yararınadır. Türkiye'yi bu bölgede daha güç ve önem verir. En önemlisi Türkiye'de ki Kürt sorunun barışçıl çözümü bütün Ortadoğu için barış ve asayişe katkı ve hizmet verecektir. Ayrıca bu sorunun barışçıl çözümü bu bölgede bulunan diğer sorunları da barışçıl çözümlerinin projelerini iyi yönde etkiler.'

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89