• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Diyarbakır 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 5 °C

Kürt Açılımı Sürüyor: 120 Gözaltı!

Kürt Açılımı Sürüyor: 120 Gözaltı!
Tunceli, Elazığ, Malatya, Şanlıurfa, Aydın, Denizli, Sakarya, Batman ve Kars'ta polis ve jandarmanın düzenlediği operasyonlarda 120'den fazla kişi gözaltına alındı.

Tunceli, Elazığ, Malatya, Şanlıurfa, Aydın, Denizli, Sakarya, Batman ve Kars'ta polisi ve jandarmanın düzenlediği operasyonlarda 120'den fazla kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların çoğu üniversite öğrencileri ve BDP'liler...

Tunceli, Elazığ, Malatya, Şanlıurfa, Aydın, Denizli, Sakarya, Batman ve Kars'ta polisi ve jandarmanın düzenlediği operasyonlarda 120'den fazla kişi gözaltına alındı.

Baskılara tepki gösteren Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) milletvekili Özdal Üçer, gözaltına alınanların çoğunun gençler olduğunu belirterek, "Devlet Kürt gençliğini yok etmek istiyor" dedi.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi talimatı verdi

Günlük gazetesi son dört günde gözaltına alınanlarının sayısının 124'e ulaştığını belirterek, operasyon için "Kod adı: Kürt avı" başlığını tercih etti.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin talimatıyla dün sabah (24 Mayıs) Tunceli ve Elazığ'da yapılan eş zamanlı ev baskınlarında 23 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Tunceli, Nazimiye ilçesi ve birçok köydeki baskınlar sonucunda BDP Kadın Meclisi Genel Merkez çalışanı Sudan Güven, Azadiya Welat çalışanı Nuri Yeşil, Erdi Kalay, İlknur Çalışkan, Tülay Demir, Ferhat Çongar, Rojda Çevik, Savaş Karakuş, Gökhan Gökmen ve ismi öğrenilemeyen altı kişi gözaltına alındı.

DİHA ve Welat muhabirleri de gözaltında

Elazığ'da ise Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri Serkan Demirel, Azadiya Welat Elazığ temsilcisi Ali Konar ve BDP yöneticilerinin de aralarında bulunduğu sekiz kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların 24 saat avukatlarıyla görüştürülmeme kararı alındığı öğrenildi.

Malatya İnönü Üniversitesi öğrencilerinin evlerine yaptığı baskınlarda BDP Merkez İlçe Yöneticisi Veysi Bahçivancı, İdris Bingöl, Süphan Oruçlu, Mukaddes Çelik, Aykut Eroğlu, Fırat Bulut, Güler Ateş, Ozan Kıran, Ferhat Kabak ve 11 kişi daha gözaltına alındı.

Malatya Demokratik Öğrenci Derneği'ne (DÖDER) yapılan baskında da dernekte bulunan çok sayıda gazete, dergi ve kitaba el konulurken derneğe gelen öğrenciler de GBT'den geçirildi. Şanlıurfa'da Suruç Belediye Meclis üyesi Hülya Demir ve Mehmet Beşaltı, Yusuf Yavuz, Servet Özberk ve Yasemin Özberk gözaltına alındı.

Aydın Ortaklar Beldesi'nde dün sabah saatlerde çok sayıda eve yapılan baskınlardaysa içlerinde BDP'lilerin de olduğu 15 kişi gözaltına alındı. Adıyaman Besni Meslek Yüksekokulu öğrencisi Sait Kaya da gözaltında.

Altı kentte 71 gözaltı

23 Mayıs günü Batman'da miting sonrası arbedede altı kişi gözaltına alındı. 22 Mayıs'ta Kars'taki ev baskınlarında, BDP yöneticilerinin de içlerinde olduğu 18 kişi gözaltına alındı. 21 Mayıs'ta da Batman'ın Beşiri ilçesinde yedi ilköğretim okulu öğrencisi ve 13 yetişkin gözaltına alındı.

20 Mayıs'ta Denizli Pamukkale Üniversitesi öğrencileri Sabir Yalın, Duygu Okur ve Medeni Varol'u evlerine giderken gözaltına alındı. Bodrum'da Emek ve Demokrasi Platformu, Şerzan Kurt'un ölümünü kınarken polis Azat Öztürk ve Ersin Karababa isimli öğrencileri gözaltına aldı. Erzincan'da 20 Mayıs akşamı üniversite öğrencisi Mustafa Karakaya ve bir başka öğrenci gözaltına alındı.

Sakarya polisinin 19 kişiyle birlikte gözaltına aldığı DİHA muhabiri Çağdaş Kaplan dün çıkarıldığı İstanbul Beşiktaş'taki savcılıtan serbest bırakıldı.(Bianet)

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89