• BIST 9107.38
  • Altın 2324.452
  • Dolar 32.3734
  • Euro 34.9681
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 12 °C

Kürdistan Bölge Başkanlığı: PYD, Bahçeli yaklaşımını hatırlatıyor!

Kürdistan Bölge Başkanlığı: PYD, Bahçeli yaklaşımını hatırlatıyor!
Kürdistan Bölge Başkanlığı: “ PYD’nin açıklaması ve mesajları bize Devlet Bahçelinin açıklamalarını hatırlatıyor".

Kürdistan Bölge Başkanlığı, Demokratik Birlik Partisi(PYD)’nin Suriye Kürdleri Diasporası Hewler Kongresi ile ilgili yapmış olduğu yazılı açıklamaya cevaben bir açıklama yaptı. Bölge Başkanlığı açıklamasında “PYD’nin açıklaması ve mesajları bize Devlet Bahçelinin açıklamalarını hatırlatıyor ve Kürd karşıtlığıyla beslenen(Bahçeli yaklaşımı) ile aynı üslup aynı yaklaşım ile aynı zihniyetti kullanılıyor” ifadelerine yer verildi.

Kürdistan Bölge Başkanlığı sözcüsü imzasıyla yapılan yazılı açıklamada:

Açık olan ve herkesçe bilinir olan, Kürdistan Bölgesi ulusal bir görev olarak,Suriye Kürdistan’ın da, Kürd halkının birlik ve beraberliğini geliştirip sağlamlaştırmak amacı ile Suriye Kürdleri diasporasının özgür bir ortamda kendi durumlarını tartışma ve değerlendirme imkanına kavuşmaları için, her türlü kolaylığı ve desteği sağlamıştır. Bu amaç doğrultusunda da Diaspora Kürdleri dışında, tüm Suriye Kürdistan’ı siyasi taraflarını; Demokratik Birlik Partisi(PYD)’ de davet edilmiştir. Ancak onlar son anda Kongreden çekildiler. Yoksa onlar katılmama kararı almadan önce Kongre konusunda onlarla konuşulmuştur ve Kongreye katılmaları gerekiyordu. Kongreye davet edilenlerin hepsi katıldı ama onlar gelmediler. Kongreye neden katılmadıkları sorusunun cevabı onlardadır. Kendileri davet edildikleri halde gelmemişlerdir. Bu nedenle tüm taraflara söylüyoruz ki PYD’nin yapmış olduğu “davet edilmedik” açıklaması gerçeği yansıtmaktan uzaktır. 

PYD bahaneler üreterek, Suriye Kürdistan’ın içinden geçtiği bu hassas dönemde, gerçekten uzak, hiçbir esası olmayan dayanaklar üreterek Kürd halkının arasında Hewler kongresinin birliği sağlayıcı değil tam tersine parçalayıcı bir etki yaptığını yaymak istemektedir. Kürd halkı çok iyi bilmektedir ki Hewler Kongresinin tek amacı, sadece Diaspora Kürdleri arasında değil aydınlar ve Kürd elit kesimi, 25 dünya ülkesinden katılım sağlanmış, ayrıca siyasi partilerin çoğunluğu katılım göstermiştir. Biz kararı Kürdistan halkına bırakıyoruz. 

Katılan bu kadar çok kişinin ve siyasi gücün, birlik karşıtı bir adıma göz yummuş olduğuna inanmak , hangi mantıkla açıklanabilir. Kendisi katılmak istememiş, hangi mantıkla sadece kendini doğru ilan eder ve gerisini yani çoğunluğu kuru gürültü olarak değerlendirir. 

Son olarak bir şeyi belirtmek istiyoruz, PYD’nin açıklaması ve mesajları bize Devlet Bahçelinin açıklamalarını hatırlatıyor ve Kürd karşıtlığıyla beslenen (Bahçeli yaklaşımı) ile aynı üslup aynı yaklaşım ile aynı zihniyeti kullanılıyor. (Peyamner)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89