• BIST 10967.65
  • Altın 5774.2
  • Dolar 42.5168
  • Euro 49.5902
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 9 °C
  • Ankara 8 °C
  • İzmir 12 °C
  • Berlin 5 °C

Kürdistan bayrağı için binler sokakta

Kürdistan bayrağı için binler sokakta
Irak'ın kuzeyinde Kürtlerin yoğunlukta yaşadığı Hanakin şehrinde, Kürdistan bayraklarının devlet binalarından indirilmesi emrinin ardından olaylar çıktı.

Kararı protesto eden binlerce Kürt, Kürdistan bayrakları sallayarak Başbakan Nuri el Maliki aleyhinde sloganlar attı.

“Hanakin Kürt kalacaktır” sloganları atılan gösterilerde bir kişi de kendini yakmaya çalıştı. Nüfusunun çoğunluğunu Kürtlerin oluşturduğu ve bu nedenle Kürdiatan Bölgesel Yönetimi’ne dahil olmak isteyen tartışmalı Hanakin şehrinde devlet binalarına Kürt bayraklarının asılmasının anayasaya ayrkırı olduğunu söyleyen Maliki’nin medya danışmanı bayrakların indirilmesi istendi.

32444

Şehirde yaşayanlar henüz şehirde hiçbir binada bayrak indirilmediğini söylerken, karara Kürt siyasetçiler de tepki gösterdi. Kürt milletvekili Kemal Kirkuki bayrak konusu “kutsal”dır derken, Kürt partisi PUK üyesi Mahmud Sangavi de “Binlerce Kürt bu bayrak için öldü, bu bayrağı kanımızla savunmaya hazırız” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89