• BIST 9071.89
  • Altın 2325.249
  • Dolar 32.3748
  • Euro 35.032
  • İstanbul 21 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 13 °C

Kuran'a el basıp yemin ettiler

Kuran'a el basıp yemin ettiler
Şırnak''ın Beytüşşebap İlçesi'nde DTP'ye yakınlığıyla bilinen Necman Ölmez ve Ferhat Ediş'in öldürülmesinin ardından çevre köylüler, ilginç bir yemin töreni düzenledi.

Köylüler, 2 DTP'linin öldürülmesi olayına karışmadıklarını böyle anlattı.
 
Şırnak''ın Beytüşşebap İlçesi'nde DTP'ye yakınlığıyla bilinen Necman Ölmez ve Ferhat Ediş'in öldürülmesinin ardından çevre köylüler, ilginç bir yemin töreni düzenledi. 2 kişinin öldürülmesinde köylülerin de parmağının bulunduğu iddiaları üzerine köylüler, Kuran-ı Kerim'e el basarak Kürtçe, cinayete karışmadıkları yemini etti.

2345

Şırnak'ın Uludere İlçesi Andaç Köyü'nde yaşayan ve hayvan ticareti yapan, DTP'ye yakınlığıyla da tanınan Necman Ölmez ile Ferhat Ediş, geçen Cumartesi akşamı Beytüşşebap'ın Beşağaç Köyü yakınlarında göğüslerinden birer kurşunla vurulmuş, başları taşla ezilerek öldürülmüş halde bulundu. Ölmez ile Ediş'in katil zanlıları henüz yakalanamazken, cinayetlerle ilgili çeşitli iddialar ortaya atıldı.

2340

İddialardan birinin Ölmez ile Ediş cinayetine çevre köylerde yaşayan köylülerin de parmağı bulunduğu iddiaları üzerine, çevredeki Günyüzü Köyü'nde Bölücek, Güneyyaka, Değirmen köylülerinin katıldığı bir yemin töreni düzenlendi.

Günyüzü Köyü meydanında toplanan yaklaşık 100 köylü, cinayetlerle bir ilgilileri bulunmadığını, bazı kişilerin maksatlı olarak köylülere olayın içine çekmeye çalıştıklarını ileri sürdü. Köylüler daha sonra iki imam eşliğinde Kuran-ı Kerim'e el basarak Kürtçe, "Yakup oğlu Ferhat ile Hacı Mecit oğlu Necman'ı öldürmediğime, öldürülmeleriyle ilgili bir şey duyar ya da görürsem bunu yakınlarına bildireceğime dair kutsal kitap Kuran-ı Kerim üzerine yemin ederim" diyerek yemin etti.

2341

"KORUCULARIN İFADESİ ALINMALI"

İnsan Hakları Derneği Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erbey, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde bulunan iki erkek cesedi ile ilgili olarak, ''cinayetin birden fazla kişi tarafından planlı bir şekilde yapıldığını düşünüyoruz'' dedi.

İHD'nin 25 Temmuz 2009 Cumartesi akşamı Günyüzü köyü Hamdipınarı Çeşmesi bölgesinde 2 kişinin cesedinin bulunması üzerine olayı araştırmak üzere ilçeye gönderdiği heyet raporunu tamamladı. Hazırlanan raporla ilgili İHD Diyarbakır Şubesinde basın toplantısı düzenleyen Erbey, Necman Ölmez ve Ferhat Ediz adlı kişilerin öldürülmesini kınadıklarını bildirdi.

2342

Erbey, öldürülen iki kişinin üzerinde bulunan 36 bin TL'nin ve cep telefonlarının alındığını, 65 AF 135 plakalı aracın dereye yuvarlanarak kaza süsü verildiğini belirterek, cinayetin çevrede büyük bir korku yarattığını ileri sürdü. Çevrede bulunan koruculara ait gözcü noktalarından çeşitli sesler duyulduğunu iddia eden Erbey, bu nedenle korucuların da ifadelerinin alınabileceğini ifade etti.

Erbey, ''Cinayetin birden fazla kişi tarafından planlı bir şekilde yapıldığını düşünüyoruz. İddiaların savcının yapacağı araştırma sonucunda ortaya çıkarılacağına inanıyoruz'' dedi. Beytüşşebap ilçesi Günyüzü köyü yakınlarında 25 Temmuzda silahla vurularak öldürülmüş 2 erkek cesedi gören vatandaşlar, durumu güvenlik güçlerine bildirmiş, yapılan araştırmada cesetlerin Fahri Ediş ile Necman Ölmez'e ait olduğu belirlenmişti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89