• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Diyarbakır 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 5 °C

Kulak kesip tesbih yapıp dolaştım

Kulak kesip tesbih yapıp dolaştım
Albay Temizöz'ün yargılandığı davada tüyler ürperten ifadeler. Sanıklardan Yakin'ın anlattıkları dehşet verici.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi, Kayseri Jandarma Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz ve eski Cizre Belediye Başkanı Kamil Atağ'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Sanıklardan Adem Yakin'in anlattıkları inanılır gibi değil.. Yakin kendisinin terör örgütü tarafından ölüm makinesine dönüştürüldüğünü savundu.. Savunnasını yaparken anlattıkları korkunçtu..

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesinde 13 saat süren duruşmada, tutuklu sanıklar Albay Temizöz, Kamil Atağ, Tamer Atağ, Kukel Atağ, Fırat Altın (Abdulhakim Güven), Hıdır Altuğ ve Adem Yakin hazır bulundu.

Müdahil avukat Tahir Elçi, mağdurların anlatımlarının dosyadaki belgelerle uyumlu olduğunu kaydederek, ''Cemal Temizöz önemli bir kamu görevlisidir. Dosyada adı geçen ve gerçek kimlikleri bilinmeyen emniyet görevlileri Selim Hoca, Cebbar, Ramazan hoca, Yavuz ve Tuna kimdir? Bize bunların kim olduğunu söylesin. Neden bunların adlarını mahkemeye sunmuyor. Temizöz, bu kişilerin adını söylemediği sürece savunmasını inandırıcı bulmuyoruz'' dedi.

Elçi, Cizre İlçe Jandarma Komutanlığı bahçesinde çekildiği ileri sürülen plakasız beyaz renkli bir otomobilin fotoğrafını mahkemeye sundu.

Bu arada sanıklardan Fırat Altın (Abdulhakim Güven) söz alarak, dosyada mağdur olarak sadece avukatların bulunduğunu ileri sürerek, ''Avukatların acısı var. Bize kin kusuyorlar'' dedi. Bunun üzerine avukatlar ile sanık Güven arasında tartışma çıktı. Mahkeme Başkanı, tartışmaya müdahale ederek, yaşananları duruşma zaptına geçti.

Müdahil avukat Rıdvan Dalmış da Soner Yalçın tarafından yazılan ''Binbaşı Cem Ersever'in itirafları'' kitabında sanık Adem Yakin'den bahsedildiğini belirterek, kitabı dava dosyasına konulmak üzere mahkemeye sundu.

Daha sonra söz alan sanık Yakin, üzerine atılı suçlamalarla ilgili dosyada yeterli delilin bulunmadığını tekrarladı.

BEN EFSANE BİR ADAMIM

Kitapta kendisiyle ilgili yazılanlara değinen Yakin, ''Ben efsane bir adamım. PKK'da bulunduğum süre içerisinde terör makinesi haline getirildim. 22 Temmuz 1990 tarihinde Uludere Şenoba Karakolu'nda verdiğim ifademde 'PKK'da yer aldığım süre içerisinde Dilsiz Mahmut diye bilenen kişinin emrindeydim. Onun talimatları doğrultusunda hareket ederdim. Ajanlıkla suçlanan bir çobanın kafasını kıl testere ile kestim. Silahlı çatışmalarda öldürdüğüm insanların kulaklarını kesip, kaynatıp, ardından tuzlayıp tesbih yaptım. Köy köy dolaştırdım. Bu yaptıklarımın haddi hesabı yoktur. Ben bunları PKK'da bulunduğum esnada yaptım'' dedi.

İSTENEN CEZALAR

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan 104 sayfalık iddianamede, sanıkların TCK'nın ''Adam öldürmek'', ''Cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak'' ve ''Adam öldürmeye azmettirmek'' suçlarından cezalandırılmaları isteniyor.

Sanıklardan Cemal Temizöz'ün 9, Kamil Atağ'ın 7, Tamer Atağ'ın 2, Adem Yakın'ın 7, Hıdır Altuğ'un 3, Fırat Altın'ın (Abdulhakim Güven) 6, Kukel Atağ'ın ise bir kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.

İddianamede, sanık Temizöz'ün 1993'te Cizre'de ''terörle mücadele ediliyor'' görüntüsü altında ''korucu, itirafçı ve uzman çavuşlardan bir grup oluşturduğu'' ileri sürülüyor.

''Söz konusu grubun, süreç içerisinde asli görevinden ayrılarak, terör örgütü PKK'ya yardım ettiğinin değerlendirildiği ya da özel sebeplerden dolayı gözaltına aldıkları kişileri sorguladığı'' ifade edilen iddianamede, grubun, bu sorgulanan kişilerden bir kısmını öldürdüğü öne sürülüyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89